16Dec

La sfarsit va fi inceputul de Oreste Teodorescu

Reading Time: 3 minutes

La sfarsit va fi inceputul de Oreste Teodorescu este o carte curajoasă a unui autor nu mai puţin curajos, Oreste Teodorescu.
Îl urmăream pe acesta încă de pe vremea când se maimuţărea în umbra Antenei 1 prezentând rubrica meteo. Mai apoi în dreapta lui Mircea Badea în calitate de coprezentator pe când primul numit făcea sfoara ce l-a făcut celebru.
A plecat din televiziune şi eu am crezut că e un caz pierdut, deşi nu era tocmai o prezenţă oarecare.
Când a revenit la Antena 2 cu propria lui emisiune: Codul lui Oreste, l-am urmărit cu curiozitate şi cu o plăcere crescânde. Oreste era un altul, cu o atitudine diferită, serioasă plină de gravitatea celor pe care le prezentă. Contrar tuturor acuzelor ce planau asupra sa, continua să prezinte o perspectivă diferită asupra lumii, asupra emoţiei, asupra lui Dumnezeu.

La sfârşit vă fi începutul este cea de-a doua lui carte după Codul lui Oreste fiind un îndemn la schimbare.

Departe de a fi comodă, scrierea e o incursiune succintă în istoriile care au tulburat de veacuri omenirea.
Pământului şi oamenilor în starea lor de conştiinţă actuală nu li se prezice un viitor prea bun, ci mai degrabă un mare dezastru. Conştiinţa momentului fie va înfunda planetă şi mai departe în bezna necunoaşterii condamnând totul la distrugere, fie va evolua făcând pământul prosper ce va continua să există intro armonie între fiinţele vii, elementele lui constituante şi oameni.
Cărei cai îi vom urma rămâne de văzut şi tine doar de gândurile noastre.
La fel ca şi în cartea Poţi să îţi vindeci viaţa, am găsit ideea că suntem tot ceea ce generăm, gândul nostru este totodată şi undă, dar şi materie.
Oamenilor le-a fost mereu teamă de un sfârşit al lumii, doar că în accepţiunea cea mai obişnuită acest sfârşit e sinonim cu un cataclism ce va nimici pământul. Apocalipsa lui Dumnezeu va împărţi oameni între buni şi răi şi toate cele ce nu vor corespunde cerinţei divine va fi nimicit. DAR, apocalipsa în tălmăcirea greacă înseamnă “revelaţie”, o revelaţie posibilă numai la o trezire a conştiinţei, atunci abia va fi posibilă apropierea de Dumnezeu, nu de omuleţul cu toiag care guvernează norii, ci de Energia Supremă ce guvernează universul.

În aceşti ani suntem deja în pline războaie psihotronice şi apocalipsa a început de la data de 21.12. 2012, cea de la care lumea a început să evolueze în altă direcţie decât cea pe orizontală.
De-a lungul vremii lumile s-au mai sfârşit în formă în care se găseau, doar pentru a o lua de la capăt pe altă treaptă a evoluţiei, părăsindu-şi vechile sisteme şi idei preconcepute, idei care deveniseră distructive.
O altă idee care mi-a atras atenţia este cea a timpului care se scurge tot mai repede, dar nu pentru a ne grăbi sfârşitul, ci pentru a ne îndemna să evoluăm intro alta Era. Schimbarea a început de la Eclipsă totală de soare, când, frecventa pământului s-a modificat.
Asupra Eclipsei planează un secret, acela că soarele a fost acoperit de o navă extraterestră care supraveghea viaţa pe pământ. Această ipoteză a fost ascunsă pentru a nu crea dezorientare şi haos în lume. Despre asta e La sfârşit vă fi începutul, despre idei nespuse.
Există teorii ce susţin că noi am fi o creaţie a unor specii mai evaluate din afară Terrei, teorii neconfirmate, dar care atestă totuşi întâlnirea pământenilor cu entităţile superioare din afara spaţiului terestru.
Cert este că omul primitiv nu este decât o convenţie şi că înaintaşii aveau o inteligenţă dezvăluită de desenele ce le-au lăsat în urmă, ceea ce susţine ideea că ar fi putut avea sprijinul unor energii superioare.
Ideea principală, schimbarea, ne fereşte de a privi sfârşitul cu groază şi ne sfătuieşte să-l privim ca pe un început. Evoluţia este posibilă pe verticală, în sus. Schimbarea se face în spirală, spirală ce seamănă cu adn-ul nostru, adn unde aveam toată informaţia de care avem nevoie pentru a ne schimba.
Viaţa noastră actuală este cea pe care ne-am ales-o pentru a evolua în ce ne-am propus.
Moartea nu există, ci doar perpetua transformare în căutarea căreia suntem.

Nota mea 5 din 5

Puteti sa o cumparati de pe Carturesti.ro

la sfarsit va fi inceputu

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *