26Dec

Radiografie de Craciun

Reading Time: 2 minutes

Ne-am coborat in inimile noastre si-am gasit nu doar veselie, ci si multa culoare, o culoare nedefinita, i-am spus culoarea fericirii. Cand am revenit din calatorie aveam cu noi o radiografie de Craciun nemaintalnita pana azi in familia noastra.
Ieri dimineata scrisem scrisoarea lui David pentru Mos Craciun. Isi dorea un tren si un lego mare… Eu il rugam sa fie ascultator pentru ca mosul vine numai la copii cuminti.
Am pus-o in plic si-am sigilat-o cu sufletul.
Ne-am mutat cu totii in bucatarie pentru a pregati bucate.
Cel mic era incantat de platoul ce iesea de sub mainile mele, mai ales de rosiile umplute cu branza. Chiftelele, preferatele noastre, ne-au dat cel mai tare de furca, nu aveam destul usturoi. Le-am prajit cu ochii la cronometru, spre fericirea micului ajutor, care, topaia la fiecare ticait.
Friptura am vrut s-o punem in tava noua de inox si surpriza, e mai mare decat aragazul, totusi nu am cedat si am reusit sa o punem inauntru pe lat.
Lasand mirosurile sa se bata in zona pentru mancare ne-am dus pe brad. Prea mic si prea sarac pentru gustul meu, asa e cand te lasi in seama altora, dar mare pentru cele pe care le stia David. Mai stramband din nas, mai jurandu-ne sa cumparam unul artificial l-am cocotat pe o noptiera in aproprierea ferestrei si am ales cu micul rege incurcandu-ma globurile ce se dovedeau prea multe pentru ramurile subtiri. Suferinta majora a fost ca nu am mai gasit varful, of, mutarea asta.
Beteala l-a acoperit cu totul. Instalatia il facea sa straluceasca. O fericire sa vezi stelute in fereastra atat de aproape de cer, la etajul 5.

Bradul era gata, regale canta pe langa el.  Cu totii asteptam cuminti.

La un moment dat satul sa tot astepte sa hotarat sa-l strige pe mos. A deschis fereastra de dincolo de brad si l-a strigat pe batranul darnic:
– Caciunule…
Niciun raspuns din noapte.
– Cacaciunule! Il striga si mai hotarat…

Cand…la usa a sunat cineva. Intrun salt a fost sa vada cine a venit. Surpriza a fost mare sa ii deschida chiar lui Mos Craciun.
Timid a fugit la mine pe cand batranul darnic isi potrivea barba si cerea sa auda o poezie. Micul rege ii cerea cu glas soptit un tren, dar de cantat nu mai canta. Am incercat sa-l incurajez, ma privea fastacit fara sa spuna nimic.
Sacul s-a deschis si dinauntru Mosul a scos mult doritul tren, mult doritul lego, dar si pe Tom vorbitorul.
Incantat imi cerea permisiunea pentru a-l pupa pe mos, i-am dat-o si atunci abia i-a sarit in brate.
Dupa ce si-a luat ramas bun si l-a condus la usa prima intrebare a fost:
– Vine si maine Caciunul pe la noi?
Radiografie de Craciun in ziua curenta nu am mai facut, era tihna si veselie in continuare. Am petrecut-o cu zapada, povesti si iubire si sigur a fost cea mai frumoasa zi de Craciun in trei.
Va dorim si voua o sarbatoare la fel de vesela si colorata in darul fericirii.

 

Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Radiografie de Craciun

  1. Să vă fie mereu casa plină de bucurie şi de râsete, ca acum!
    E o scumpete! Doamne, cât de dulce e! Să fiţi sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *