Carol 2015

Carol 2015

Rafinat si elegant asa a fost filmul Carol 2015. Toata istoria  lui se intampla undeva aproape de Craciunul anilor `50  si asa de binevenita in vremea asta.
Carol 2015 nu este o poveste de dragoste intre doua lesbiene, cum usor s-ar putea crede , ci este mai degraba o poveste a acceptarii de sine. Este o idila intre doua femei fara urma de pervesiune sau pervertire.

Therese Belivet este o tanara neprihanita, timida si frumoasa ce lucreaza la raionul cu jucarii  al unui magazin si viseaza la o viata mai buna. Ea are o existenta banala, se imparte intre relatia cu un barbat anost si pasiunea pentru fotografie, asta pana in ziua in care o cunoaste pe frumoasa Carol Arid. Aceasta din urma este o femeie deosebita care atrage atentia tinerei vanzatoare.  Carol vine sa achizitioneze jucarii pentru fiica sa si atunci intre cele doua se aprinde o scanteie neasteptata, tanara Thess fiind vrajita de prezenta femeii mature.
Neatentia si drama pe care o traverseaza acasa o fac pe Carol sa isi uite manusile in magazin. Thess cauta un pretext sa o mai vada si i le trimite la adresa si de aici incepe o adevarata poveste…
Femeile se descopera si se cuceresc reciproc indragostindu-se pe cand iubitul lui Thess ii cere sa se marite cu el, iar sotul lui Carol o santajeaza sa ramana in casatoria esuata.


Carol nu are deloc o viata usoara, pasiunea ei pentru femei si dragostea pentru copila ei o imping spre niste extreme periculoase. Cel care ii este sot accepta cu greu neobisnuitele ei aventuri, dar o santajeaza folosindu-se de fiica lor si pretinzand ca o iubeste.

In aceasta conjunctura apare Thess, care, cu suflul ei tanar ii da putere lui Carol.
Povestea de dragoste este din ce in ce mai evidenta iar cele doua femei fug de ceilalti pentru asi pastra legatura.

Sunt multe barierele ce le stau in cale, dar relatia lor ramane nealterata si mai ales sufletele lor, amandoua tanjesc dupa idealuri inalte si spera sa gaseasca drumul spre acea viata buna.
Cum va reusi sa impace eroina dragostea pentru copila ei si pasiunea iesita din tipare? Care vor fii rezultatele santajului emotional? O emotie si mai puternica. Vor ramane Carol si Thess impreuna sfidand societatea?
Un film in antiteza, Carol 2015 ramane totusi obiectiv, boem, derulandu-se pasnic asemeni unei prime ninsori sau precum un viscol in plin suspans.

Nota mea 3/5,

Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

sursa foto 1
sursa foto 2
sursa foto 3 net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: