Acasa » Miercuri, respiram de Ioana Chicet Macoveiciuc

Miercuri, respiram de Ioana Chicet Macoveiciuc

Miercuri, respiram primul roman al Ioanei a fost romanul pe care l-am asteptat inca de cand anuntase ca-l scrie. Il voiam cu autograf ca sa stiu ca mi se adresase si mie, doar mie, undeva intrun colt. L-am cumparat dupa ce s-a retiparit, dar fara semnatura.  De citit l-am citit usor si cu curiozitate.

 

Miercuri, respiram de Ioana Chicet Macoveiciuc e povestea a sase gravide a caror viata se schimba total intro seara de miercuri cand incep un curs Lamaze.

Miruna Nichifor, tanara gravida in care o veti recunoaste pe insasi autoare (cu o poveste usor schimbata), asteapta un baiat si participa la acel curs pentru femei insarcinate unde le cunoaste pe Carmen, Angela, Gabi, Veronica si Raluca. Din acea clipa ele nu doar ca devin prietene, dar si dependente una de cealalta.

Cu cele sase femei pare ca te-ai intalnit, sau te poti intalni oricand.

Una priveste lumea de sus de la inaltimea statului sau social si-a banilor pe care ii are, dar uraste postura de gravida si implicit pruncul nenascut. Ea e Carmen. A doua, Angela isi doreste si are deja multe sarcini si multi copii, dar se chinuie intro casnicie cu un barbat violent. Gabi s-a ingrasat si datorita burtii pe care o poarta, dar si pentru ca nu se opreste din rontait, ea e deprimata nestiind cine e tatal copilului ei. Veronica e perfecta, frumoasa foc, inalta, nici macar burta nu-I stricase imaginea de zeita si mai e si casatorita cu un barbat care o adora. Raluca e  vegana si are mereu o regula de aplicat, doar ea poarta gemeni si se lauda cu  un apartament cu o priveliste deosebita. Miruna incerca cu disperare sa aduca pe lume un copil sanatos, pentru ca, inainte suferise o trauma cand pierduse o fetita
Intalnirea dintre aceste femei nu e deloc una intamplatoare, ele reusesc sa se motiveze si sa se sustina reciproc in situatii limita. Situatia din acea prima seara nu va mai fi deloc la fel pentru nicio viitoare mama. Cum se vor incurca vietile lor? Ce alegeri vor face fiecare? Cum vor duce sarcinile la capat? Cum se vor schimba? Depinde doar de timp, iar timpul in Miercuri, respiram e intro miscare alerta.

Mi-a placut ideea miracolului nasterii in lupta cu tumultul vietii. Mi-a placut gratia si feminitatea pastrate cu demnitate de fiecare dintre cele sase. Am adorat fiecare nastere in parte. Am asteptat fiecare copil si-am apreciat unitatea grupului si dupa marele moment.

Si totusi aveam mai multe asteptari de la romanul Miercuri, respiram, poate pentru ca sunt obisnuita jurnalul Printesei urbane, poate pentru ca am citit anterior o carte a ei ce mi s-a parut mult mai buna, poate pentru ca voiam un stil scriitoricesc, poate ca am vrut sa nu simt fictiunea usor exagerata, poate  ca as fi vrut alte deznodaminte.
Dar parerea mea e subiectiva, cu ea i-am dat cartii trei stele .
Am ascultat primul capitol in lectura Ioanei.
Am cumparat-o si vi-o recomand si voua de aici.

miercuri respiram

 

 

2 thoughts on “Miercuri, respiram de Ioana Chicet Macoveiciuc”

  1. Pingback: Va daruiesc doua carti ale Printesei Urbane: Concurs | Biblioteca Prăfuită

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *