Acasa » Un cod de bare cu bucluc si multi nervi

Un cod de bare cu bucluc si multi nervi

Un cod de bare este, dupa cum stie toata lumea, acea inscriptie cifrata data tuturor produselor comercializate ce poate fi citita pe cale optica. Cu un cod de bare ne intalnim chiar si atunci cand cumparam o paine, dar si cand cumparam un tractor, fara el cert este ca nu putem face nicio achizitie, absolut niciuna.

Un cod de bare poate sa salveze o situatie, dar totodata te poate baga si in bucluc foarte usor.

Mie mi s-au intamplat de toate pe seama unui astfel de cod asa ca, sunt foarte atenta la el, dar foarte atenta.

O intamplare de la Lidl.

A fost o zi in care am intrat in magazin cu o sticla de apa in mana si m-am dus sa caut agentul de paza sa- spun de produs ca nu cumva sa-mi creeze probleme. S-a uitat la mine si la sticla incuviintand ca nu aveam motive sa o arunc pe jumatate plina si mi-a ingaduit sa merg la cumparaturi.
La casa situatia s-a schimbat, femeia de acolo mi-a cerut sticla ce imi ramasese in mana pentru a fi scanata, i-am spus ca nu le apartine si ca am vorbit cu agentul, insa nu a fost chip sa ne intelegem.
Bun, i-am dat sticla de Dorna si am asteptat, evident codul de bare nu se gasea in baza de date si mi-a fost inapoiata cu o privire de repros.
Invatatura a fost ca niciodata sa nu mai intru cu ceva luat din alta parte in magazinele care nu sigileaza produsele la intrare.

Intamplarea de la Auchan a si haioasa si de dificil de trecut.

Cumparasem o tastatura de la Flanco, magazin aflat in incinta, dar cu statut independent si am intrat cu ea in Auchan. Am mers direct la omul care infolia produsele externe si ne-am pomenit cu un pachet ce ne aluneca din maini. Cos de cumparaturi nu puteam sa luam, pentru ca ne-ar fi fost dificil sa-l manevram cu David langa noi, iar manerul plasticat care ne salvase pana atunci fusese bineinteles, acoperit. Asa ca ne-am chinuit sa tinem tastatura cu grija, sa nu-l lasam pe cel mic sa traga prea tare de ea si sa ajunga pe jos, sa o prindem cand ne juca feste.

Cu greu am ajuns la casa si de atunci m-am convins ca nu folia este o solutie pentru a atrage atentia asupra produselor din afara, un cod sau o marcare colorata ar fi suficient.

Cu un cod buclucas m-am intalnit la Kaufland, aici am cantarit fructe si am lipit un cod de bare pe punga lor. Codul s-a lipit stramb, dar nu am stat in fata cantarului sa il dezlipesc, pentru ca, in spatele meu coada era imensa. Cand a venit randul acelei pungi pe scaner nu a fost chip sa se vada codul. S-a chinuit saraca incasatoare sa il dezlipeasca cateva minute bune, nu se dadea jos cu niciun chip, pana la urma femeia a rupt punga cu el cu tot. Nu mi-a reprosat nimic, dar nici bine nu s-a simtit zabovind pentru o munca in plus.

Am avut parte de tot felul de experiente si nu ar trebui sa ma mai mire nimic, un cifru mic poate face probleme mari.

Daca nu ar exista cititoarele de codurilor de bare si ar trebui ca datele unui cod sa fie notate manual intrun registru am pierde la casa o vesnicie.
Ce e un cititor de bare? Dispozitivul care scaneaza codul de bare si il raporteaza ca fiind din baza de date sau nu, ca fiind corect sau gresit, ca fiind valid sau nu.
Orice comerciant are un cititor de bare .
Eu am remarcat ca Scanerul de mana Symbol LS2208 de la Motorola este, de exemplu, un scaner pe care il poti intalni in orice magazin, in orice institutie, in orice loc in care se comercializeaza ceva. E usor de manevrat, poate scana o gama mare si variata de produse, este eficient si nu costa mult. Puteti vedea ca este unul dintre cele mai folosite produse aici..
Un alt cititor de bare vandut este Cititorul de coduri de bare datalogic Touch TD1100, care poate citi toate codurile de bare liniare si poate fi utilizat de cei fara experienta.
Daca ar fi sa am un magazin mi-as cumpara cel mai performant cititor de bare, asa as economisi timp si multi, multi nervi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *