25Jan

Gradina de iarna de Kristin Hannah

Reading Time: 2 minutes

Gradina de iarna de Kristin Hannaha fost a doua incercare si cred ultima, pe care am facut-o citind scrierile ei,  dupa Ora vrajita unde   vorbea despre un subiect frumos si delicat intro maniera simplista si comerciala nici cu volumul de fata nu a fost departe. Ba mai mult, povestile seamana, din nou personajele centrale sunt doua surori cu caractere diferite, din nou una dintre ele revine acasa pentru a rezolva o problema

 

Gradina de iarna este titlul ce s-ar putea sa va duca cu gandul la o poveste cu iz rusesc, e adevarat, insa ea nu reuseste sa se ridice la nivelul acestora.

Istoria nedreapta a surorilor Meredith si Nina Whitson, doua femei ajunse la maturitate, care cauta sa castige dragostea mamei lor. Daca in copilarie cele doua aveau parte de raceala din partea celei care le daduse viata, dupa moartea tatalui lor hotarasc sa si-o aproprie cu orice chip.
Prinse intro tacere absurda Meredith si Nina realizeaza ca nu stiu nimic despre mama lor,  sentiment dureros caruia ii fac fata greu. Singura amintire frumoasa ce le lega de mama lor era o poveste cu un cavaler negru, poveste pe care le-o tot repeta. Desi aceasta poveste nu avusese niciodata un final cert, surorile isi dau seama ca e cheia spre inima naratoarei si incearca sa o faca sa vorbeasca inventand un joc.

Rusuoaica Ania isi iubea mai mult gradina de iarna decat fetele, pentru ca, ascundea un secret teribil.

Viata ei se schimbase mult in timpul bombardamentelor celui de-al doilea razboi mondial din Leningrad. Atunci tanara Ania isi pierde nu doar orasul, ci si familia rand pe rand. Ca o consecinta nefasta a acestei exeperiente, femeia a ajuns sa sufere de acromatopsie dupa o explozie.

Razboiul ii mutilese sufletul furandu-i  iubirea , chiar daca fugise  in America si incepuse o alta viata alaturi de un barbat care o adora. Acesta incercase si  sa-i aduca Rusia natala aproape construindu-i o gradina de iarna.

Finalul nu e asa cum v-ati astepta, se schimba intro directie noua, dar e unul foarte comercial si superficial.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

gradina de iarna

 

Nota mea 1 din 5. 

 

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *