castiga timp
01Feb

Metoda mea de a castiga timp

Reading Time: 4 minutes

Sunt o norocoasa sa stiti, am gasit metoda mea de a castiga timp intro era a vitezei… Inainte de asta am auzit tot felul teorii despre timp si cum oamenii se plang ca nu mai au timp, am vazut zilele trec cu o viteza uluitoare si cum constatam cu totii ca pierdem timp. DAR NU FACEAM NIMIC PENTRU ASTA… Ridicam din umeri si galopam inainte.

E o realitate a ultimilor ani aceasta, una asupra careia trebuie sa actionam pentru a nu ne imbolnavi de stres si pentru a nu risipi si asa putinul avut numit timp.

Intruna dintre zile in timp ce alergam pe la magazine dupa sandale pentru baiat am realizat ca uitasem masina de spalat in priza si frigiderul pus la dezghetat, ca nu avem manacare si nici prea mult pana la ora de somn a celui mic. Am tot colindat prin magazine fara sa gasim nimic si ca sa nu chinuim bebelusul ce era dupa noi am plecat acasa sa-l culcam, Toata plimbarea din magazin in magazin durase 3 ore. Pana sa adoarma sugarul inca o jumatate.

Cand in sfarsit dormea am alergat la frigider, dar fiindca gheata nu se topise am ajuns la hainele din masina de spalat, dupa ce le-am etalat pe usacator am inceput sa gatim. Cand mancarea era gata abia atunci si gheata s-a. Spalat frigider, pus mancare la loc si asteptat putin. Asta ne-a luat o ora si jumatate.

David s-a trezit dupa putin timp si ne-a luat drept odihniti. A vrut san, a vrut joaca, a vrut povesti, a vrut plimbare in  parc. Le-a primit pe toate fiindca nu aveam niciun motiv pentru care sa-i refuzam vreo cerinta, nu copilul era responsabil pentru lipsa noastra de timp.

Seara cand ne-am intors acasa ne tremurau picioarele de oboseala,  nu facusem mare lucru, dar aglomerasem prea multe activitati in ore putine. Mancarea abia ce am atins-o, oboseala acea crunta ne facea sa vrem repede in pat.

In noaptea ce a urmat am hotarat sa fac ceva pentru a putea sa le impac pe toate. Am inteles ca nu pot sa fac lucruri dupa cum faceam mai demult, iar copilul avea nevoie de timp cu mine. Timpul cu copilul a fost si cel mai important impuls.

Asa s-a nascut metoda mea de a castiga timp. Nu e una elaborata, dar e cat se poate de eficienta daca o respect intocmai.

 • Am inceput sa prin a ma impaca cu gandul ca nu mai sunt 24 de ore, ci doar 16 intro zi.
 • Ca daca voi continua intrun ritm voi ajunge sa clachez.
 • Trebuie sa imi spabilesc prieritatile dupa principiul 80/ 20 a lui  Koch.
 • E nevoie de rabdare si sa imi ingadui mie multe, sunt doar un om si nu un robot ca sa functionez pe pilot automat.

Metoda mea de a castiga timp a dat roade dupa:

Ce mi-am stabilit un program zilnic.

Am facut treburi casnice dimineata.

Dupa trezirea copilului i-am dat lui timp.

Am gatit pentru doua zile si nu doar pentru una ca si pana acum.

Plimbarea obligatorie si-a pastrat ora, dar s-a dovedit a nu mai fi o rutina, ci o descoperire a orasului, de fiecare data pe alt drum.

Am stabilit o zi pentru cumparaturi, de regula joia, atunci ne facem aprovizionarea si in rest cumparam doar micul strict necesar.

O alta zi e decretata pentru curatenie generala, asta e sambata, in rest e necesar sa pastram curat dupa noi. Se poate si asta daca nu lasam nimic sa ne scape momentului.

Doua zile pe saptamana pentru spalat haine si una pentru a fi musafiri.

Niciodata nu suprapunem activitati si cu toti incepem cu ceea ce nu ne place sa facem ca sa scapam mai repede de corvoada.
In timpul somnului copilului a venit vremea unui film, desi multa lume ma intreaba cum de mai am timp de filme putina intelege ca el vine cand copilul nu mai are nevoie de atentie.

Tot la fel de multi oameni ma intreaba cum reusesc sa citesc, e simplu, o fac seara. Dupa ce adoarme copilul eu imi rezerv doua ore de lectura. Si ca drept dovada am inceput sa numar volum dupa volum citit.

Pana in urma cu cateva luni nu reuseam sa mai scriu pe blog. acum in timp ce David e ocupat cu jucariile eu mai scriu cate ceva, doua trei articole unul dupa celalalt si apoi le programez.

V-am convins cu metoda mea de a castiga timp?

Acesta e marele secret. In fond nu e niciunul, doar o asumare a timpului ce a ramas si echilibrarea activitatilor cu el. Timpul nu trebuie sa fie o corvoada, ci o placere. 

castiga timp

 

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice. 

Sursa foto

 

Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Metoda mea de a castiga timp

 1. Listele si simplitatea sunt solutia.
  Eu cumpar online, cumpar in avans, cumpar in aceeasi gama (pt haine ies in magazine de 2-4 ori pe an). Timp si bani castigati: cacalau. Da, sunt cam fada, am acelasi tip de pantaloni ( de la Promod, la reduceri).
  Gatesc o data pt 2-3-4 zile, piata, iarna ma duc la 2 sapt.
  Cadouri in avans: in ianuarie am luat pt martie, dar stiu pers. ce cumpara acum pt Craciun (caciuli si fulare si manusi la 70% reducere).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *