03Feb

Noi nu emigram pentru ca nu putem

Reading Time: 3 minutes

Noi nu emigram. Ne doare tara noastra, dar trebuie sa ramanem in ea. Blestemul Psd-ului ne ramane pe umeri. Nu putem face altceva decat sa rabdam incercand sa ramanem in picioare. Noi nu emigram pentru ca nu putem. Nu avem sanse egale, desi si noi avem copii si aceleasi vise.
Toata lumea vrea sa plece, pe unde citesc, pe unde intreb acelasi gand al emigrarii il gasesc. Nimeni nu e multumit cu ce se intampla. Oamenii si-ar lua bocceluta si-ar pleca maine, nici nu conteaza unde, ar pleca departe de Romania. Indreptatiti si revoltati nici nu s-ar mai uita inapoi la tara asta guvernata de hoti.

Psd-ul face legea, dupa cum am spus la vremea alegerilor nu noi suntem cei care alegem. Nu. E un sistem corup care isi schimba doar jucatorii, jocul ramane acelasi. Dreptul de veto garantat de constitutie si de democratie nu are puterea sa rastoarne increngatura de la putere, pentru ca, e s-a extins ca o ciuma rosie.
Legile psd-ului si marsavia de la miezul noptii ne-au scos in strada, dar lor putin le pasa, putin le pasa de copiii dusi la protest, putin le pasa de petardele aruncate in multime, putin le pasa de dorinta de a emigra a majoritatii. . Nici macar nu-i intereseaza. Continua sa isi urzeasca planul.
Pentru a destabiliza caracatita e nevoie de o revolutie, nu militez pentru violenta, dar fara varsare de sange nu cred ca avem sorti de izbanda. Si mai cred ca inca purtam povara uciderii unui conducator,  iar pentru asta mai avem de platit cine stie pana cand.

De psd nu putem scapa usor, dar nici nu putem emigra cu totii…nu emigram

  1. Ramanem in orasele pustii de provincie unde doar vantul mai bate pe strazi, unde se ucid femei in plin centru, unde scolile se inchid.
  2. Suntem prea bolnavi pentru a pleca. Cine ne-ar imprumuta cu sute de euro pentru a emigra? Banii de asistat social nu ajung pentru asta. Cine ar primi si macar pentru o perioada o familie cu grave probleme de sanatate? Unde am lucra la inceput de drum? Unde ne-am culca copilul? Cine ar binevoi sa ne indrume ca sa ne facem acte? Stiu, in strainatate exista programe bine implementate pentru persoanele cu dizabilitati, dar pana sa intram in ele e cale lunga.
  3. Noi nu emigram pentru ca nu putem si ramanem sa fim priviti ca niste greseli ale naturii, ca niste handicapati incapabili, ca niste nedemni. Asta e mentalitatea in Romania si ea foarte greu se schimba.
  4. Ramanem in tara unde suntem umiliti si stampilati de cominisii.
  5. In tara unde nu ne angajeaja nimeni desi capacitatea si atestarile noastre sunt la fel de valide ca si ale celor sanatosi
  6. Ne vom da copilul la singurele scoli care vor ramane deschise. Ii vom spune sa invete cat poate de mult ca sa depaseasca actuala conditie, dar asta e un factor ce nu prea va mai tine de noi, ci de el.
  7. Vom incerca sa-i aratam Romania pitoreasca si pustie, bani de excursii in afara nu avem.
  8. Ii vom construi un viitor din resturi, mai putin solid, nu prea frumos.
  9. La maturitate fiindca nu va suporta sa fie sluga sistemului si a angajatorilor va vrea sa plece. Si va pleca.

Va fi frustrat de lipsurile din copilarie, de oamenii din ce in ce mai lipsite de educatie, de violenta, de conditiile de munca. Va fi nemultumit ca nu are sanse egale. Va reprosa ca nu am plecat mai demult. Se va chinui si va zbura afurisind tot ce inseamna Romania.
Peste ani vom ramane doar noi in casele noastre, uitati de vreme si de lume, o populatie imbatranita si prea neputincioasa.
Neputinciosi si marginalizati suntem deja, egalitatea de sanse e doar un concept ce deocamdata nu se aplica.
Noi nu emigram pentru ca nu putem.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.nu  emigram

sursa foto pinterest. 

Please follow and like us:
Pin Share

3 thoughts on “Noi nu emigram pentru ca nu putem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *