04Feb

Frozen 2013

Reading Time: 3 minutes

Frozen 2013 a fost primul film pe care l-am urmarit impreuna cu David fara ca el sa se plictiseasca pana la final. Filmul a carei urmarire nu a abandonat-o si a carei desfasurare deranjat-o cu actiuni diverse. Ne-am cuibarit unul in celalalt si ne-am lasat cuceriti de poveste.
A fost atat de bine in bratele lui, ma simteam linistita si atat de capabila sa-I raspund la toate intrebarile. Nu am avut aceleasi pareri, in timp ce eu o apreciam pe Elsa, el o placea pe Anna. Mie imi parea simpatic omul de zapada, lui renul, dar in final ne-am dat seama ca productia asta ne-a adus o apropriere noua, aceea de urmari filme.
Frozen 2013 a fost o poveste de toata isprava. Naiva si atat de serioasa. Ca o joaca ce izvoraste din iubire pentru a o desavarsi.


Elsa si Anna, cele doua surori care iubesc iarna si se joaca in voie in regatul de gheata facand un om de zapada nu stiu ca viata li se va schimba total tocmai in timpul acestui joc copilaresc. Elsa are o putere nestiuta de a transforma totul in gheata si o foloseste pentru a evita un accident al Annei. Din pacate,  o atinge cu energia  ei pe fata iar parintii ii interzic sa isi mai manifeste puterea.
Elsa isi iubeste atat de mult sora incat se inchide pentru totdeauna in camera sa. Orice incercare a Annei de a o vedea este zadarnica, pana in ziua cand Elsa trebuia sa fie incoronata. Intre timp parintii le murisera iar cele doua traiau intro singuratate dureroasa a regatului uitat de lume. Anna neintelegand de ce sora ei o pedepseste si Elsa incercand sa isi tina puterea sub control tot nedorind sa ii faca rau.
Portile regatului Arendel se deschid pentru incoronare, dar atunci fetele sunt puse la alta incercare. Fericirea de a se reintalni la maturitate nu dureaza mult, pentru ca, sunt ispitite cu ceea ce nu avusesera demult, atentie si iubire. O falsa iubire careia Anna ii cade prada si-o falsa atentie din partea celor care le doreau bogatiile. Tocmai aceste incercari o fac pe Elsa sa isi arate puterea si sa transforme vara in iarna atunci cand sora ei o anunta ca e gata sa se marite cu un print necunoscut.
Elsa fuge de la petrecere, dar pentru Anna aventura abia incepe.
In incercarea ei de asi repara greseala are multe de trecut, dar  ii intalneste pe Kristoff cu renul Sven, dar si Olaf, omuletul de zapada facut in copilarie care prinsese viata.
Drumul spre muntele nordic nu e usor si cea de-a doua revedere o face pe Anna sa se sperie de Elsa, puterea acesteia o loveste din nou, dar de data asta o atinge in inima . Anna  avea nevoie de iubire ca sa nu moara.
Elsa care isi facuse un regat de gheata ca o adevarata Craiasa a zapezii se credea neputincioasa, dar raspunsul era in inima ei.
Frozen 2013 este un film special despre drama unor suflete curate, care, o data “aruncate” in lume dau piept din plin cu toate rautatile ei. Despre alegeri gresite, despre confuzii si sentimente pervertite, despre inocenta si iubire frateasca curata.
Asteptam sa vedem si continuarea productiei si speram intro poveste si mai frumoasa.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

sursa foto internet

Please follow and like us:
Pin Share

2 thoughts on “Frozen 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *