03Dec

Prima baie a bebelusului si emotiile mele nenumarate

Reading Time: 3 minutes

Prima baie a bebelusului mi-a adus atatea transpiratii incat ziceai ca el s-a imbaiat in cada si eu langa ea. Ma miscam cu o greutate incredibila si parca mai incet decat un melc in pribegie. Copilul ma cauta cu privirea si nu stia ce mi se intampla, eu il priveam cu o vadita ingrijorare nestiind daca sa ma vait de durerile date de cezariena sau sa tip dupa ajutor. Tare greu imi era, mai greu decat sub amenintarea bisturiului.

Am plans putin si in timp ce-mi cautam batistele am inceput si marea incercare prima baie a bebelusului.

Intai am strans tot necesarul pentru baie.
cadita;
-hainutele;
-un pampers;
-sapunurile din gama Dalin.
-uleiul de baie;
-un burete mic.
-Prosoape moi
-termometrul.
-dischete demachiante ca sa ii curat ochisorii dupa;
-serul fiziologic ca sa il pun in nas;
-forfecuta pentru unghii.
Le-am numarat si renumarat pentru a fi sigura ca nu lipseste nimic. Ma invarteam parca intr-un cerc si imi era teama sa iau copilul in brate. El ma privea cuminte si parca intelegea ce se intampla asteptand sa fie spalat.
Eu ma straduiam sa nu uit nimic, am adus apa stiind ca de acum nu mai pot prelungi nimic. Temperatura in camera cat si cea a apei sunt importante in incaperea in care are loc prima baie a bebelusului.  Medicul de familie recomandase ca in camera sa fie cam 22 de grade iar cea a apei de 33 de grade. Desi aveam termometrul langa mine am testat apa cu cotul. Era potrivita. Copilul dezbracat complet isi manifesta nerbadrea de a o testa si el, eu m-am panicat si am inceput a plange iar.
L-am lasat incet in cadita ergonomica si cand am realizat ca ii place in ea am inceput sa ma relaxez. Nu pentru multa vreme fiindca trebuia sa am grija la cap. Teama era acolo muscand din mainile mele cu o pofta nebuna, parca nu spalam un bebe, ci un crocodil.
Ideal era sa ma misc repede asa incat apa sa nu se raceasca. Bebe isi misca picioarele in voie in timp ce eu incercam sa ii spal parul. Bine ca nu era mult ca altfel mi-ar fi luat o vesnicie.
Trunchiul mi-a adus si mai mari emotii pentru ca baiatul era fericit sa se joace cu mainile in clabuci, eu nu gaseam buretele si imi era frica sa-i ating zona buricului , unde, avea o scurgere purulenta dupa sectionarea cordonului ombilical. Buretele mi l-a aratat un picior dolofan, manutele s-au zbatut vesele iar lacrimile se scurgeau ca la zidul plangerii din ochii mei. Copilul mai intelept putin se bucura.
Ezitanta si plansa am atins buricul si am tremurat, cautam o reactie pe fata celui mic, dar era linistit, insemna ca nu facusem nimic rau si nu-l durea. Cand am ajuns la picioarele dolofane si neastamparate am inceput sa ma intreb daca e prea gras sau e prea slab. Nelinistea nu m-a slabit decat in momentul in care l-am scos din cadita.
Prima baie a bebelusului ne obosise pe amandoi. L-am sters usor si l-am infasurat in prosop, apoi, bineinteles ca l-am pozat. Imaginea asta e coplesitoare si atat de frumoasa. L-am dat apoi cu ulei si i-am curat ochisorii, urechiusile si l-am imbracat. Mirosea incredibil si zambea. Atunci, abia atunci am realizat ca facusem ce trebuia fara greseala. L-am mai pupat de doua ori si m-am grabit sa-l imbrac.
Unghiile mi-au adus grija inapoi, pentru ca imi era ingrozitor de teama ca il voi rani, nu am facut-o si cand am terminat copilul dormea.
Ce-am facut dupa ce l-am lasat din brate? Am notat toate etapele parcurse acum practic.

  • Apa testata cu cotul
  • -Temperatura de 22 de grade in camera
  • -spalat de sus in jos.
  • -grija la cap;
  • la buric
  • si la burete.

Dupa ce am inchis caietul m-am cuibarit in pat si am dormit mai ceva ca imbaiata.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

prima baie a bebelusului

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *