franciza

Franciza unei bijuterii indragostite de povesti

Inchisese monitorul fara sa se fi gasit o noua idee de afacere. In ultimul timp, insa Cristian se gandea tot mai des la o franciza.  Nimic nu mersese asa cum isi imaginase el, afacerea pornita de pe bancile scolii, atunci cand, credea ca va schimba lumea cu ideile lui ingenioase. Lucrurile nu se dovedisera asa, pentru ca, realitatea societatii noastre mercantile e mult mai dura decat un vis.

O franciza e o idee testata si de succes, de ce nu ar incerca-o si el?

El era mai degraba artistul si nu antreprenorul, omul care se ocupa de idee de prezentare si nu de marketing si extindere. Atunci cand isi deschisese mica bijuterie si le propusese tuturor sa vanda bijuterii cu poveste, toata lumea il considerase nebun. In prima luna abia ce isi deschisese portile, ca la trei luni dupa aceea toata ideea lui speciala sa se risipeasca, pentru ca, nu avea destui bani sa plateasca chiria pe acea strada centrala din Bucuresti.

franciza

Deprimat si ingandurat se gandea tot mai des la o franciza, avea nevoie de ceva testat de ceilalti ca sa nu mai dea gres, ca sa nu se mai retraga. Nu era destul sa isi imagineze bijuterii, ci sa le si vanda, De ce isi dorea o afacere cu bijuterii? Pentru ca lor putea sa le spuna o  poveste, inca de pe cand le desena isi imagina ca ar fi niste accesorii uluitoare purtate de femei de succes. Pentru el, insa orice femeie era o femeie de succes, tocmai asta ii era secretul. Bijuteriilor pe care le crea si le vindea, Cristi le scria o poveste magica.

Si acum ce era de facut?  Cazu pe ganduri in timp ce se plimba  prin camera.

Sa apeleze la o idee de afaceri buna, cum ar fi  ideea lui Jesper Nielsen, Franciza de bijuterii Amazing Jewelry.

De 14 ani afacerea cu vanzarea a niste bijuterii de calitate a luat amploare.  Ce face diferenta? Vanzarea de bijuterii cu 50-70%  mai ieftin decat in alte magazine. O idee de afacere independenta de tendinta generala.  Franciza in acest domeniu inseamna unire de forte a celor multi si o crestere spectaculoasa.

Asta era!!

franciza

Totul fiind stabilit nu-i ramanea decat sa contacteze un francizor,  care sa il ajute sa puna totul pe picioare

Isi deschise calculatorul, aplica rapid pentru un credit si scrise un mail unui francizator.  Francize profitabile erau mai multe, dar in sfarsit o gasise pe cea care i se potivea.

Franciza e acea afacere ce deja are radacini si e profitabila, fiind testata si dezvoltata de altcineva.

Francizatorul acela care vinde francize si isi ajuta clientul cu tot ce inseamna o locatie buna, acces la reteaua de distributie, asigurarea de consultanta si de stoc initial,  se adapteaza nevoii si cerintelor pietii, e flexibil.

Francizatul e acela care isi doreste sa dezvolte o afacere deja intiata prin propria lui idee originala.

Ideea lui se pierdea in trecul acela in care isi lua blocul de desen si fugea la malul marii, acolo nu desena valuri, ci isi imagina cate-o bijuterie pe care sa o poarte fie doamna care isi intindea nurii la soare, fie sotia marinarului care isi astepta sotul, fie mama care isi scalda copilul pentru prima oara in mare, fie pictorita ce fura marii din eternitate.

Acum se gandea la altceva ca sa isi duca afacerea si mai departe, se gandea sa scrie o poveste pentru femeia ce avea sa intre in locatia sa si nu se baza pe puterea sa de a crea bijuterii, ci pe aceea ca avea sa poate scrie o poveste de dragoste intre suflet si bijuterie.

El era cel care putea cantari o femeie din priviri pentru a-i oferi accesoriul ideal, acela pentru care femeiea si bijuteria erau de neseparat.

Se gandea chiar sa iasa in strada si sa cucereasca doamna ghicindu-le povestea dintro privire, ca apoi sa le prezinte podoaba perfecta.

Articol scris (cu greu) pentru proba a -V-a de la spring superblog 2017

Despre Roxana Trandafir 763 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

3 comentarii publicate

  1. Un articol interesant, dacă mi-aș deschide o franciză mi-ar fi de folos. Întrebarea mea este: acolo unde ai scris ”Francize profitabile” nu ar fi trebui să fie un link?

    Succes la Spring Superblog 2017!

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. SuperBlog | Proba 5. Innovation game: Construiește o franciză de succes!
  2. Atat am putut! Ramas bun competitie de superbloggeri! | Roxana Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Carcase pentru orice smartphone-uri

Smartphone-urile de ultima generatie pot face extrem de multe lucruri si pot fi destul de benefice in multe situatii, insa...

Închide