Ce prevede executarea de piloti forati prin metoda cu tubaj recuperabil

Exista mai multe metode de executare a pilotilor forati, printre care metoda cu noroi bentonitic  si cea cu tubaj recuperabil. Ambele sunt la fel de eficiente, insa in acest articol ne vom axa pe descrierea succinta a pilotilor realizati prin tubajul recuperabil.
In primul rand, pentru a beneficia de piloti forati de calitate ireprosabila, toate operatiunile, atat cele de forare, cat si de armare si betonare trebuie sa fie efectuate conform standardelor in vigoare, de catre o echipa profesionista. Firma noastra a acumulat de-a lungul timpului experienta in domeniu, iar lucrarile efectuate sunt urmate de verificarile de control al calitatii, care vin sub forma testelor sonice, carotaje integrale si impedanta.
Pentru a imbunatati legatura intre terenul imprejmuitor si corpul pilotilor forati, la baza acestora se injecteaza suspensii de ciment cu ajutorul sistemului de tevi si toba. Studii geothenice riguroase preceda aceasta faza, in scopul depistarii si localizarii de eventuale obstacole subterale, de pilda hrube, conducte etc.
Pentru pregatirea platformei de lucru se au in vedere urmatoarele: defrisarea si decaparea stratului vegetal de la suprafata, nivelarea pe amplasamentul destinat constructiei si pe spatiul din jur unde urmeaza a fi manipulate utilajele de forat, betoniera, macarale etc. Dupa ce amplasamentul este imprejumuit cu indicatoarele de semnalizare a lucrului in zona aferente, se trece la urmatoarea etapa, pregatirea carcaselor.
Personalul de executie Prodac este instruit conform celor mai inalte standarde europene, astfel incat daca aveti nevoie de lucrari de executie piloti forati prin metoda tubajului recuperabil , puteti conta pe profesionalismul echipei noastre.
Pasul urmator prevede operatiunea de trasare cu ajutorul tarusilor, precum si fixarea reperelor necesare in exteriorul amplasamentului in caz ca este nevoie de o retrasare, dar si pentru a putea verifica executia.
Cele   faze necesare executiei de piloti forati cu tubaj recuperabil consta in:

  1. Trasarea pozitiei pilotilor in terenul destinat constructiei, numerotarea si marcarea acestora (cu litere sau cifre)
  2. Pozitia fiecarui pilot este stabilita cu ajutorul tarusilor
  3. Utilajul este montat pe pozitie
  4. In timp ce se sapa gaura, este introdus simultan si tubajul
  5. Inainte de betonare se curata fundul sapaturii
  6. Carcasa de armatura este introdusa in sapatura
  7. Betonarea pilotului este ultima etapa. Nu in ultimul rand, echipa de executie trebuie sa aplice toate masurile necesare de mentinere in uscat pentru platforma in lucru, asigurand o evacuare eficienta a apei, indiferent de sursa de provenienta.

acesta este un guest post
 
 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *