hidroizolatii
hidroizolatii

In lipsa unei hidroizolatii profesioniste infiltratia poate produce neplaceri majore

Niste hidroizolatii ne-ar fi armonizat relatiile de vecinatate, dar in lipsa unor astfel de lucrari pe scara mea se isca des cate un scandal. Si eu am crescut in blocurile acelea comuniste la care izolatia acoperisului lasa de dorit De mica am fost martora din bratele bunicii la barfe intre vecinii de palier,  care, de la nivelul etajului doi nu intelegeau de ce vecinii aflati cu doua etaje mai sus se plang ca alearga prin case cu lighianele dupa ploaie .Abia se puneau de acord sa vina injutor cu bani nefericitilor de deasupra.

Dar nu voiau toti, unii ba nu aveau bani, altii nu prea aveau chef sa ajute, altii invocau cel mai bun motiv, nu locuiau ei la ultimul etaj, iar altii nici nu aveau idee ce sunt acelea hidroizolatii.

In ajutorul tuturor a venit, insa tot ploaia, caci atunci cand a cazut mai tare nu ca a ajuns la patru, ci si-a facut loc si in apartamentele de la etajul trei. Si sa ii fi vazut in clipa aceea pe barfitori cum s-au strans sa vada minunea, cum si-au pus mana in cap si-au convocat pe loc o sedinta adiminstrativa pentru a rezolva situatia. Solutia a fost sa gaseasca o firma care sa execute acele hidroizolatii atat de necesare.

Pentru nestiutori hidroizolarea e izolarea corespunzatoare a unei constructii pentru a reduce sau a impiedica infiltrarea apei in peretii acestei constructii. 

Hidroizolatii se pot executa atat pentru acoperis cat si pentru fundatii sau terase. Totul e ca lucrarile sa fie executate bine de catre o firma specializata.  si o singura data.

Lucrarile de hidroizolatie se realizeaza si pentru cladirile noi, dar si pentru cele vechi. Hidroizolatiile se fac cu ajutorul unor materiale bituminoase sau a unor lichide de hidroizolatie.

Exista o diferenta intre constructiile noi si cele vechi.

In cazul celor noi apare si etapa de amorsare. Amorsa e facuta din bitum si un solvent ce se va usca rapid si va fi o priza foarte buna.

In cazul constructiilor vechi acestea pot fi acoperite cu un strat de nisip sau pietris, straturi ce trebuiesc indepartate, pentru ca, suportul pentru noiile hidroizolatii trebuie sa fie compact. In cazul in care exista deja o hidroizolatie si ii sunt necesare corectii ea va fi inlaturata partial sau total. Dupa ce apa va fi pusa spre gurile de scurgere se va face deprafuirea si amorsarea. Dupa realizarea hidroizolatiei se vor monta si aerisitoare ce vor elima condensul. O parte importanta in hidroizolare este si aplicarea starturilor de uzura, in cazul uei circulatii intense ele sunt ideale.

Rolul de scut in hidroizolatie o are membrana bituminoasa, ea va tine apa la distanta de orice constructie.

E ideal ca lucrarile de hidrolare sa se faca din timp, inainte ca apa sa se infiltreze si sa erodeze constructia. Peretii sunt cel mai usor de penetrat.

O lucrare bine executata va reduce stresul si nemultumirile, dar si o multime de conflicte dintre locatarii cladirii cu pricina. Chiar daca o asa lucrare e costisitoare isi merita toti bani si mai ales ca e facuta doar o data.

 

 

 

 

Despre Roxana 718 articole
De profesie mama, mama de rege mic. Sensibila, usor neincrezatoare in sine, dar ferma si consecventa. Cinica. Iubitoare de vise sunt o stare de spirit imperfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
dalin sampon cu pompita
Dalin sampon pentru copii cu pompita 750 ml-review

Primul meu review vreau sa fie pentru Dalin sampon pentru copii cu pompita  Am folosit produsele pentru copii Dalin inca...

Închide