01Mar

Doua cadouri de 1 martie am primit

Reading Time: 3 minutes

Am primit cele mai frumoase cadouri de 1 Martie, cu o zi inainte e adevarat, dar o zi de primavara in plus nu strica nimanui.
Ieri ne lafaiam la soare pe strazile pline de lume si dintro data fii-miu a inceput sa strige:

-Uite, flori pentru mami, cadouri pentru mama mea.

Am scrutat zarea punand mana strasina in directia in care isi indreptase degetelul si am zarit niste cosuri cu flori de primavara langa o femeie.
Ne-am apropiat si-am intrat in vorba, de fapt David a intrat.
-Veau gicei pentru mami, te rog.
-Uite ghiocei pentru tine, fetita.
Hait!
-E baiat!
-Dar are geaca rosie,
(conteaza asta oare?, am intrebat in gand)
Cu glas tare am cerut informatii despre pretul cosului cu flori de primavara si-am primit o oferta,  cosul si un martisor plus ghioceii oferiti lui David,  totul la cinci lei.
-Are flori mama mea, flori pentru mama mea, canta baiatul meu zambind cu toata inima.

Acestea au fost cele mai frumoase cadouri de 1 martie pentru mine: dragostea si zambetul

Daca e sa ma intrebati, mie nu imi plac martisoarele prea tare, mi se par niste banale  kitsch-uri.
Tin minte ca in clasele primare la lucru manual ne punea sa facem martisoare. Hai ca la decupat cartonase ma pricepeam, dar sa implesc acele doua snururi de martisoare unul  alb si  unul rosu imi era imposil. Sansa mea a fost colega de banca care facea mi le impletea cu drag si cum ii mai mergeau mainile.

Aveam unele colege care isi atarnau 7-10 martisoare pe toata bluza. Groteasca imagine, parca erau inzorzonate si gatite de primavara.

Apreciez martisoarele handmade si stiu cata truda se depune ca ele sa arate bine, le apreciez, insa doar asa ca niste obiecte decorative si nu ca pe unele care as putea sa le port.
Nici idea de martisoare pentru barbati nu mi se pare deloc de bun augur, asociez asta cu un obicei pagan.

Raman la clasicele caudouri de 1 martie. Nimic nu egaleaza superbele flori de primavara.

Astept ziua in care David va veni la mine de unul singur cu un buchetel de zambile, mov, cum stie deja ca imi plac.
Stiu ca voi plange rauri cand imi va darui primul lui martisor si tot la fel de multe lacrimi o sa dau si pentru felicitarea de 1 martie . Pana la gradinita mai e doar un singur pas.

La 1 martie incepea un nou an in calendarele vechimii, martisorul se oferea ca sa poarte noroc, insa eu raman la parerea ca primavara incepe mai frumos cu o floare.

Nu am nevoie sa primesc simboluri pentru a-mi merge bine, nu am nevoie de talismane pentru bunastare, sansa de-a fi bine mi-o da gandul bun si iubirea.
Rsfatata si iubita m-am simtit cand baietii mei mi-au cumparat aceste cadouri, stiau ca florile ma fac fericita si mi le-au dat cu toata inima.
Ne-am luat in brate si am inlantuit o hora de zambete. Martisorul meu cu geaca rosie a dus cosul pana acasa. Sotul deja imi amintea ca e la a doua floare pe care mi-o ofera, sa nu-i cer mai mult. O data la trei ani cred ca era cazul sa mai si greseasca.
Astea au fost pentru mine cele mai frumoase cadouri de 1 martie. Voi cata iubire ati primit?

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “Doua cadouri de 1 martie am primit

  1. Eu nu sunt mare fan al martisoarelor. De 2 ani cred, am descoperit martisoarele handmade din fimo pe care le daruim la scoala.
    Apropo de geaca…si daca era rosie, ce?!?? Adica un baiat nu poate purta rosu? Uite ca fiul meu a vrut ghiozdan rosu anul acesta! Unul simplu, fara personaje Disney pe care nu le suporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *