Femeia de cariera: 5 LUCRURI care fac diferenta!

Daca pana acum ceva timp ideile conform carora si femeile pot avea o viata profesionala activa nu erau privite cu ochi buni, considerandu-se ca locul acestora este in bucatarie,  ei bine, in ultimii ani, doamnele care au luptat pentru a schimba mentalitatile misogine au dovedit ca merita, din plin, ca ele sa aiba posibilitatea de a-si depasi conditia.
Referitor la acest aspect, exista voci care inca sustin ca barbatii sunt mult mai potriviti sa ocupe pozitii fruntase intr-o companie. Insa in cele ce urmeaza, veti putea urmari 5 lucruri care dovedesc, inca o data, faptul ca si femeile se pot descurca in pozitii manageriale. Si, spre surprinderea tuturor, o pot face mai bine!
Iata 5 aspecte care demonstreaza ca si femeile pot avea o cariera de succes!
Exista numeroase studii care dovedesc faptul ca bunul mers al lucrurilor intr-o companie depinde, in primul rand, de atitudinea si capacitatea liderului de a-si coordona oamenii, astfel incat sa ii motiveze sa faca mai mult. De altfel, este bine stiut ca managerii ineficienti sunt cei din pricina carora firmele se confrunta cu fluctuatie de personal, ajungand, uneori, chiar si la faliment.
De aceea, imaginea managerului intr-o organizatie reprezinta un aspect extrem de important. Ramane de vazut, din cele ce urmeaza, cine e mai potrivit pentru a ocupa o pozitie de varf intr-o companie.

  1. Imaginea joaca un rol extrem de important in societatea actuala si nu mai reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca femeile se descurca extrem de bine la acest aspect. Totusi, cand vine vorba de o functie importanta intr-o companie, tinuta si look-ul afisat trebuie sa fie impecabil. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mult mai atente la detalii si trateaza cu mare seriozitate acest aspect indiferent ca participa la intalniri de afaceri importante ori ca este vorba de o zi obisnuita la birou. De asemenea, nu neglijeaza nici look-ul pe care trebuie sa il afiseze la petrecerile corporative. Foarte multe dintre ele aleg sa poarte salopete dama disponibile la Atmosphere Fashion de fiecare data cand vor sa obtina o imagine de efect.

 

  1. Femeile sunt mai modeste, accepta mai usor parerile celor din jur si sunt mai discrete la birou, spre deosebire de barbatii carora le place sa se autopromoveze. De altfel, femeile prefera sa isi dovedeasca aptitudinile prin fapte, nu prin vorbe.

 

  1. Le place sa tina pasul cu tehnologia si tin cont de sugestiile primite in vederea implementarii unor soft-uri menite sa imbunatateasca activitatea in firma. Unul dintre aceste programe este erp – program software de la BSGROUP, care are rolul de a centraliza datele care provin din departamentele firmei. In acest fel, se urmareste optimizarea timpului de lucru pentru ca angajatii sa devina mai eficienti.

 

  1. Spre deosebire de barbati, doamnele care ocupa pozitii de lider sunt mai cooperante si mai intelegatoare cu angajatii. Barbatii sunt, de regula, mai agresivi in comunicare si au tendinta de a-si domina echipa.

 

  1. Femeile sunt mai deschise, mai comunicative si, astfel, reusesc sa isi formeze mai repede o echipa unita. Doamnele sunt preocupate si de problemele cu care se confrunta angajatii in afara jobului, iar acest lucru este un plus spre deosebire de barbatii care nu pun prea mult accent pe acest aspect.

 
Iata 5 lucruri care fac diferenta intre un barbat si o femeie in functia de manager intr-o firma. Asadar, se pare ca si reprezentantele sexului feminin se pot descurca de minune in calitatea de lider intr-o companie care urmareste succesul.
Acest articol este un guest post.
 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *