Acasa » Am donat hainute pentru copii, voi cand?

Am donat hainute pentru copii, voi cand?

Exista un paradox in Romania, hainutele pentru copii sunt mai scumpe decat hainele pentru adulti, mult mai scumpe. Am fost norocoasa si inca dinainte de a deveni mama am primit saci cu hainute pentru David si chiar daca azi are 3 ani si 5 luni continuu sa primesc.

Exista o lege nescrisa a mamelor prin care ele daruiesc toate acele hainute de care nu mai au nevoie ai lor copiii. Si darul asta prinde atat de bine. Hainute pentru copii cere orice copil.

E adevarat ca pentru primele zile de viata e util ca hainutele  sa fie noi, am spus asta si intrun articol despre bagajul pentru maternitate, dar mai apoi se pot folosi si hainute primite.
Noi am primit de la toata lumea, de la rude, de la vecini, de la prieteni, de la oricine a vrut sa ne dea ceva, fara pretentii. Piciul avea o parte de sifonier numai a lui desi, nu vazuse lumina zilei. Cel mai mare cadou a fost de la o buna doamna, dansa a trimis o cutie ce cantarea 20 de kilograme si era toata plina cu  hainute si cu jucarii.
Asta a fost la inceput, caci dupa ce a inceput omultetul sa creasca si eu am vrut sa strang tot ce ii ramanea mic spre a trimite mai departe. Am avut si niste principii de selectare, cert e ca nu am trimis orice haina, ci doar ceea ce era curat si purtabil. Nu am vrut sa supar sau sa sochez pe cineva cu imbracaminte patata sau uzata, astfel de imbracaminte nu se da, ci se arunca sau se foloseste in scop casnic la curatenie si alte activitati.
Am avut sansa de-a nu ramane cu sacii in casa, pentru ca, au nascut unele prietene si le-am gasit usor o destinatie.
Am si donat hainute pentru o asociatie si chiar am pus in containerele de colectare de la Profi. Gestul asta ne-a dat o insufletire aparte, am simtit ca ajutam copiii in nevoie.
David a inceput sa se implice si el de cand a priceput cum e cu daruitul. II place, nu se zgarceste si se mai simte si util. Chiar zilele trecute am raspuns unei initiative de strangere de haine pentru copii, iar el m-a ajutat sa fac coletul pana la ultima piesa vestimentara asezata in cutie.
Ideea domnului Marian Tabara era sa adune cat mai multe haine pentru copii indiferent de marime, sex sau varsta, important era sa fie curate, copii nevoiasi se gasesc peste tot prin satele Romaniei.
Initiativa a fost primita cu entuziasm, multe voci spuneau ca se vor implica, multe mesaje apreciative curgeau pe peretele dansului. Care a fost rezultatul? A primit o singura cutie, cea trimisa de noi. Atat!!
Stiti ce nu inteleg eu? De ce Doamne-iarta-ma ne mai laudam in vazul lumii si de fapt nu facem nimic? De ce semnalam lipsa de initiativa cand noi insine nu miscam un deget? De ce aruncam vina asupra celorlalti si-a tarii cand noua nu ne pasa? Cand e vorba sa facem ceva, nu conteaza ce, ne retragem in cochilii si tacem chitic.
Asta ne-a fost mereu atitudinea, una refractara, una menita sa ne traga inapoi, una demna sau mai degraba nedemna.
Revenind la mine si la hainutele pe care le mai am,  pot sa va asigur ca le voi dona pana la ultima, asa vor fi in continua miscare si vor fi utile unui micut. Aceasi soarta o vor avea si jucariile la un moment dat.
Sursa foto  haine pentru copii  sutterstock
 
 

Tags:

1 thought on “Am donat hainute pentru copii, voi cand?”

  1. Dar din dar se face. Si eu am primit undeva la 60% din hainute si am dat mai departe. Nu la asociatii ci la cine stiam ca are nevoie. Mai sunt crede-ma care considera donatul de hainute o jignire. Si mai sunt care le si arunca! Dar mai sunt si care hainele primite sunt o binecuvantare! Asta iti incalzeste inima. Eu una m-am bucurat de fiecare hainuta primita. De ce sa nu se bucure si alti copii, mai ales ca multe haine copilul le poarta de cateva ori si sunt ca si noi. Nu am donat la o asociatie si nici nu exista containere la Profi la noi cu hainute pentru copii, insa fiecare daca doreste sa fac un bine cuiva gaseste cui sa-i faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *