Tamplarie de lemn stratificat si casa respira

Toate vacantele mele le-am petrecut la tara si asta m-a invatat sa iubesc natura si tot ce inseamna ea. Bunicul, insa m-a facut sa iubesc lemnul, imi explica mereu ca micuta casa e facuta dintro tamplarie de lemn stratificat si e o casa vie inconjurata de lucruri frumoase si vii.
Era fascinat de casa lui si cum a construit-o inca de la primul cui batut. Si pe mine ma incanta sa descopar ca fiecare bucata de lemn are povestea ei. Batranul stia totul, povestea casei lui incepuse pe hartie, se continuase in padure, se conturase  in ograda si se finalizase cu o reusita.  Mandria cea mai mare era ca isi construise casa cu mainile lui.

Intelepciunea oamenilor de la tara ii face sa iubeasca viata, natura si sa puna pret pe sanatate. Altfel de ce ar alege in continuare sa isi dureze case si lucruri din tamplarie de lemn stratificat?

Beneficiile lemnului sunt dupa cum urmeaza:
-este un produs natural si ecologic.
-respira, este viu.
-este un foarte bun izolant.
-rezista in timp.
-constructiile de lemn sunt mai sanatoase decat cele din PVC si cele din aluminiu.
-lemnul este performant si trainic.
-rezista la cutremure.
Acuma ca viata mea se desfasoara in mediul urban e o consecinta a imprejurarilor, dar ma gandesc sa aplic sfaturile bunicului pentru lucrurile cu care ma inconjor.
Spre exemplu, ferestrele din lemn stratificat au urmatoarele avantaje:

  • respira si nu favorizeaza aparitia igrasiei.
  • sunt foarte bune izolante termice.
  • au un aspect traditional.
  • au o buna izolatie fonica.

Dar necesita o mai mare atentie si o mai buna ingrijire decat ferestrele din aluminiu sau cele din PVC. Nu mi-ar strica unele de acest fel.
Cea mai mare problema pe care o are apartamentul in care locuiesc e usa de la intrare, in primul rand pentru ca e mai mica decat cea dinainte, din cauza asta a fost momtata pe tocul ei si spatiile ramase goale au fost umplute la repezeala cu spuna si pvc, dar fara o tencuiala corespunzatoare. Consecinta? La fiecare deschidere scartaie teribil, de parca ar fi o usa de castel parasit, in plus, urla vantul pe langa ea, de parca as sta in padure. Ma gandesc sa o inlocuiesc degraba.
Cu SC Robimex Srl din  Sebes lucrurile sunt ca si rezolvate, aici se realizeaza la comanda multe lucruri  din tamplarie de lemn stratificat.  O  sa ii contactez online pentru a primi o oferta sau la telefon 0258735731. 

O alta problema majora a mea e cu bucataria. Mai nene, e atat de prost gandita si de ingusta ca nu imi incape mare lucru inauntru, nu mai spun ca are si camara inclusa. Pentru ea as avea nevoie de sfatul unui specialist, un designer de interior stie mereu sa dea iindicatii pretioase acolo unde unui amator ii lipseste imaginatia si ochiul format. Cu niste sfaturi bine intiparite as putea sa scap de griji cu mobilier de bucatarie la comanda.

Imi doresc confort si calitate in caminul meu. Sanatatea e mai presus decat orice. E adevarat ca tamplariile de lemn stratificat costa mai  mult, dar ele nu fac rabat de la principiile de viata sanatoasa.

De multe ori ma intreb incotro ne va duce modernismul?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *