Recomandari de carti si rezultatele concursului Carti in Dar #1

Carti in dar s-a incheiat azi dimineata, opt dintre voi ati luat parte la el si va multumesc. Luna viitoare sper sa avem si mai multe recomandari de carti si mai multi participanti ce iubesc lectura. Am apreciat perseverenta unora dintre voi care nu sunt la prima inscriere aici, am apreciat ca de data asta ati tinut seama de cerinte si nu in ultimul rand am apreciat ca nu mi-ati adus la cunostinta un singur titlu.

Asa va vreau, sa faceti multe recomandari de carti si mai ales sa cititi la fel. A avut Adrian un indemn care mi-a placut grozav: „Citeste zilnic” promit sa ma tin de cuvant si sa fac inctocmai.

Voi ati citit si ati dat mai departe in ordinea intrarii in concurs:

Cristina Tomi cea cu numarul 1 in concurs spunea despre:

1. Dragostea dureaza trei ani (F. Beigbeder) – nu e o carte pe gustul oricui, dar pt mine a atins o coarda sensibila, mi se pare o imagine realista a vietii de cuplu pt multi, punctata cu haz si speranta pe ici – colo.

Am citit-o si nu spun ca a fost pe gustul meu, dar am apreciat ca autorul nu e departe de adevar si ca anumite reactii chimice fac ca pasiunea si iubirea sa se stinga o data cu ele.

 

2. Interviu cu un vampir (Anne Rice) – personal, am o apreciere maxima spre bolnavicioasa pt orice are legatura cu vampirii. Iar Anne Rice are un stil deosebit de a scrie, creeaza niste imagini foarte vii si complete (poate un pic prea detaliate pt gustul unora, pe alocuri). Am citit toata seria, e important pt a iti face o imagine completa a personajelor, insa prima carte mi s-a parut cea mai cea.

M-ai nimerit. Am inceput-o de multe ori fara sa trec vreodata de pagina 25. Trebuie sa fac un efort.

3. Zi dupa zi (D. Levithan) – o carte simpluta, pentru si despre adolescenti, care atinge insa niste dileme morale si care te lasa pe ganduri (dupa ce treci peste povestea de dragoste ciudatica, si peste partea S.F. in care personajul principal este un suflet fara nume si fara sex, care sare in fiecare zi din corp in corp). Pt mine cartea are cateva lectii importante si cateva citate memorabile, referitor la cat de putin apreciem ce avem in viata si cum ne grabim sa ii judecam pe cei pe care nu ii intelegem.

Cred ca imi va placea si mie.

Carmen cea cu numarul 2 pe lista de participanti imi propune. Tema pentri acasa de Nicolae Dabija m-a facut sa traiesc fiecare clipa descrisa.A ajuns la inima mea prin limbaj,descrieri si iubire.

O am in lista de dorinte, acum trebuie sa o si pun in cos mai curand.

Lui Adrian Lazar cel cu numarul 3 i-a fost greu, dar mi-a spus ceva fundamental, dupa cum va aratam mai sus. Este greu spre imposibil sa iti recomand o carte. Eu iti recomand altceva: sa citesti zilnic 🙂
Totusi iti voi recomanda o picatura dintr-un ocean (aleasa aleatoriu din preferatele mele): Noua povesti muzicale de Tiberiu Soare.

Mi-ai adus un autor nou, o sa-l urmaresc.

Andreea S si ea o prezenta constanta la concursurile mele are numarul 4 si zice asa: Buna ziua Roxana. Frumoasa si laudabila initiativa ta. Pe principiul sa dam o sansa si celor mai mici si necunoscuti, iti recomand poeziile adunate in volumul „Vioara din mansarda” ale basarabencei Doina Strulea. Pline de emotii si ganduri frumoase strofele ei.

Tot un nume nou, pentru mine, multumesc.

 

Numarul 5 e pentru  Loredana, ea imi face recomandari de carti dupa cum urmeaza: 1. Fata din tren (Paula Hawkins)- pentru mine e o carte plina de suspans și mister. Am vazut recent filmul, dar cartea este mai interesanta si nu iti vine să o mai lași din mână pana nu ai terminat-o.
2. Cel care ma aștepta (Parinoush Saniee)- se urmărește destinul femeii din Iran. Pentru mine este o carte despre tradiție și sacrificiile făcute intr-o societate patriarhală

De Fata din tren ma apuc desara, mai trebuie sa imi cumpar si volumul Cel care ma asteapta.

Cel de-al 6-lea nume pe lista e Doina Fulga de pe facebook.Ea spune  Casa de langa lac de Kate Morton.

Nu stiu nimic nici de titlu nici de autoare,studiez si revin.

 

 

7 ca numar ii este dan lui Dragos Florian Cojocaru, el m-a gasit pe toate blogurile si a zis asa:

La începutul primăverii, în timp ce aranjam cărțile în noua mea bibliotecă, ochii mi-au căzut pe un un volum de nuvele, scrise de Gîb Mihaescu, unul din marii noștrii prozatori interbelici, în aceeași galerie cu Camil Petrescu și Hortensia Papadat-Bengescu. Pasionat al vieții de provincie, pe care o consideră autentică, în raport cu viața din marile orașe, autorul creează eroi inadaptabili, bântuiți de obsesii și de vedenii.
Știind aceste lucruri, am mers direct la cuprins, iar un titlu mi-a atras atenția : « La Grandiflora ».

Despre Gib Mihaiescu nu spun decat ca in liceu nu stiam care ii e prenumele, creadeam ca Gib Mihaiescu e un nume de familie, nu am citit « La Grandiflora ». recuperez. 

 

8 e pentru Loredana Cristina, tot de pe facebook care zice: Cianura pentru un surâs- Bună seara,Melania! Rodica Ojog-Brașoveanu

 

Imi place autoarea, o sa o mai citesc.

Cam asta e socoteala cu concursul de luna asta cu ale lui recomandari de carti si castigatorul este:

4- S. Andreea.

Felicitari , Andreea. Saptama viitoare iti duc cartea la posta, lasa-mi un mesaj de confirmare in formularul de contact cu toate datele pentru a face expeditia. Daca nu imi scrii pana pe 14 mai sunt nevoita sa repet extragerea.

Asta fiind spuse sa ne recitim cu bine, sa facem si alte recomandari de carti,  luna ce vine pe 2 stiti, vine editia a doua cu Carti in Dar!

Recomandari de carti

Sursa foto4 thoughts on “Recomandari de carti si rezultatele concursului Carti in Dar #1”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *