Cromatica, element cheie in decorarea biroului

Decorarea unei incaperi nu presupune doar amenajarea acesteia cu mobila sau accesorii ci presupune si varuirea peretilor. Acest ultim criteriu este foarte important mai ales in momentul in care incaperea varuita este utilizata ca si birou, deoarece in cadrul acestuia se munceste, ceea ce inseamna ca atmosfera din cadrul biroului trebuie sa fie cat mai relaxanta dar productiva. Avand in vedere ca o atmosfera de acest gen poate fi obtinuta si prin intermediul culorilor, nu doar prin utilizarea de mobila birouri cat mai prietenoasa, iata cateva sfaturi privind cromatica de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi biroul astfel incat la finalul amenajarii sa obtii un birou functional din toate punctele de vedere.
Managerii care doresc ca angajatii lor sa fie cat mai productivi trebuie sa aleaga culoarea rosie atunci cand vine vorba despre alegerea culorii in care vor fi varuiti peretii. Pe langa faptul ca aceasta culoare ajuta la cresterea productivitatii, ajuta si la detensionarea atmosferei motiv pentru care aceasta culoare nu are cum sa lipseasca din cadrul unui birou avand in vedere desele momente de tensiune ce au loc in cadrul unui birou. Pentru ca este o culoare care incurajeaza productivitatea, rosul trebuie sa fie una dintre culorile in care este confectionata mobila birou astfel incat productivitatea sa atinga cele mai inalte cote.
Chiar daca despre albastru se spune ca este culoarea dedicata barbatilor, aceasta este perfecta atat pentru barbati cat si pentru femei, mai ales in cazul in care este utilizata in decorarea biroului deoarece ajuta foarte mult la crearea unei atmosfere linistite si calma. Pentru ca aceasta culoare ajuta la imbunatatirea creativitatii, specialistii recomanda ca aceasta culoare sa se regaseasca in fiecare birou care doreste sa fie cat mai productiv, indiferent ca este vorba despre culoarea peretilor ori a mobilierului de birou.
Avand in vedere ca in afaceri inovatia reprezinta de foarte multe ori cartea castigatoare, verdele trebuie sa fie una dintre culorile in care este decorat biroul pentru ca aceasta culoare imbunatateste creativitatea angajatilor.
In cazul in care nu iti doresti ca angajatii tai sa fie melancolici, tristi si poate chiar depresivi atunci trebuie sa eviti culorile gri, galben si negru pentru ca aceste trei culori incurajeaza starile neproductive, melancolice si de tristete.1 thought on “Cromatica, element cheie in decorarea biroului”

  • Nu știu dacă roșul este chiar recomandat, fiindcă semnifică nu numai entuziasm, ci și agresiune…
    Eu mă simt bine să lucrez într-o încăpere în care culorile dominante sunt oranj și albastru deschis, iar ”mobila birouri” are linii și colțuri rotunjite.
    Numai bine, Roxana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *