26May

In sfarsit am trecut la un aspirator fara sac

Reading Time: 3 minutes

Intro seara s-a intamplat sa uitam sa punem sacul in aspirator si si-a dat ultima suflare sarmanul… degeaba ne-am pus cenusa in cap, el statea mut si trist la picioarele noastre.  O vreme ne-am chinuit cu matura si cand spun „chinuit” credeti-ma ca nu exagerez cu nimic. Praful, dar si mizeria ramaneau  in urma ei. Cand e si un copil prin zona matura nu e cea mai fericita solutie. Matusa mea tocmai la asta s-a gandit cand ne-a oferit un aspirator fara sac in dar.
Un dar binevenit, dar ca orice cadou avea o problema, era prea vechi si performanta ii scazuse. Curata la suprafata, iar praful mai mult il spulbera decat sa-l indeparteze.Noi, ca niste nepriceputi ce suntem, am zis ca tocmai din lipsa de sac face asa si ne-am pus in gand sa ne achizitionam un aspirator cum trebuie.

Am cautat unul pe emag si l-am returnat dupa prima incercare, nu era cu nimic superior celui pe care deja il aveam si mai era si un aspirator fara sac.

 
Zilele trecute am fost la Auchan tot dupa un aspirator cu sac, in mintea noastra unul din aceasta era un aspirator cum trebuie.
La raion primul care ne-a sarit in ochi a fost un model cu spalare, ne placea mult, dar avea un pret peste bugetul nostrum asa ca am renuntat repede la idee.
Omul de la zona aspiratoare si electrocanisce a iesit in pauza iara noi am profitat de timpul in plus. Modele expuse la raft nu erau deloc ceea ce cautam, prea putine aveau sac. Lui David ii placea un aspirator din gama noua,  fara sac negru, noua ne placea unul mare si rosu cu sac. Eram aproape convinsi ca e ce vrem, dar pentru ca nu  ii gaseam specificatiile tehnice si cum nu aveam pe cine sa chestionam cu privire la ele nu stiam daca sa-l cumparam sau nu. Ideea era aceeasi, aspirator cu sac care sa traga bine. Raftul, insane contrazicea fara efort prezentandu-ne ostentativ produse fara sac.
Satul sa astepte si sa ne vada nehotarati, David a inceput sa rasfoiasca toate cartile pe care le ajungea din standul de alaturi. Noi ne incapatam sa nu renuntam la modelul nostru mare.
Pauza responsabilului de care aveam nevoie parea interminabila, dar cand a venit inapoi ne-a gasit la fel de nedumiriti. I-am indicat modelul rosu dorit, dar a indraznit sa aiba o obiectie.

Ce-am aflat astfel?

Ca modelele cu sac s-au demodat, sunt chiar pe cale sa dispara, sacii li se gasesc din ce in ce mai greu si  in majoritate nu se potrivesc, dar si uniunea europeana a impus ca puterea unui aspirator sa nu fie mai mare de 1800 de Wati . Woow, alta idee daramata intro clipa, noi cautam unul puternic si cum trebuie cu o putere de peste 2200.
Dezarmati si oarecum dezamagiti ca fusesem atat de optuzi am mers pe recomandarea lui. Asa am ajuns la un aspirator fara sac de la Samsung. Cel din fata noastra garanta ca e bun, eu mizam pe firma si ziceam ca daca nu ne place il returnam, iar Alex cerea si proba pentru a se convinge ca e ceea ce trebuie.
La proba mica broscuta albatra abia daca se auzea si ii tragea cu forta toata palma sotului. Am zis “da” l-am luat pe David dintre carti cu doua volume, unul in fiecare mana si am plecat la biroul de informatii. Acolo ni s-a garantat din nou ca facusem o alegere buna.
Ajunsi acasa aveam sa-l punem la treaba grea, curatenia este foarte importanta pentru noi. Si…Nu doar ca ne-a uimit prin performanta, dar s-a dovedit si foarte usor de folosit. Il poate manui si copilul daca vrea datorita tubului sau telescopic.
A fost o buna alegere. E practic, usor, foarte flexibil, se curata fara sa atingi praful, are un burete protector si filtru hepa, e silentios astfel nu imi mai fluiera urechile dupa finalizarea muncii.
Nu as mai renunta la el deloc. M-am indragostit definitiv de utilul aspirator fara sac.
Cateodata e bine sa nu pleci la cumparaturi cu idei preconcepute, evolutia inseamna si orientare spre nou.
Sursa foto
 
 
 

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *