olita anatomica
26May

Olita anatomica, o prietena a fiului meu

Reading Time: 3 minutes

David s-a deprins cu olita anatomica tarziu. Era putin lenes din punctul asta de vedere si nu facea nici cel mai mic efort sa o accepte. Pe cat ii era lui de comod sa poarte pampers, pe atat de greu mi-era mie sa il fac sa renunte la el.

Ii cumparasem din oferta online o olita anatomica..

…pe care desi i-o lasasem la i0

Avea 1 an si 5 luni atunci, nu era nici prea tarziu nici prea devreme pentru a se deprinde cu noul obicei  doar el era nepregatit, in consecinta, am renuntat la idee in acel moment.
Mai apoi ne-am mutat, de doua ori intrun timp scurt, si toata atentia lui a fost indreptata spre noile spatii, intre nevoile primare era cea de adaptare si nu cea de a renunta la scutec.
Eu am zis sa-i dau timp si am tot amanat reintalnirea cu olita pentru a nu-i provoca un stres impus de o alta schimbare mare. Pentru ca da, renuntarea la pampers este o schimbare majora in viata celui mic.

Astfel s-a scurs un an de la prima incercare.

David crestea, scutecele ii deveneau incomode, baxurile cu numere mari erau din ce in ce mai scumpe, ca sa nu se irite era nevoie sa-l schimb des. Pampersul devenise o povara din toate punctele de vedere. Copilul privea, insa olita la fel ca si prima data, cu un total dezinteres.
Dupa ce mi-am stors mintea si imaginatia de a inventa jocuri cu aceasta cea mai buna idee care mi-a venit a fost sa-i arat un clip cu un copil pe olita si ce credeti? A mers! A MERS!! Mai strambandu-se, mai impotrivindu-se, mai razand de cel din videoclip, David si-a facut nevoia in olita lui. La fel am procedat si a doua zi si a treia pana cand i-a intrat in reflex, primul lucru pe care il facea cand se dadea jos din pat era sa ceara olita.
A fost nevoie sa o inlocuim pentru ca deja ii era mica, dar din gama de olite pentru bebelusi gasite online am avut de unde alege. Am optat tot pentru o olita anatomica ceva mai mare si toata stradania a avut rezultatul scontat, pustiul meu renunta la scutec in scurt timp si asta fara sa faca pipi pat niciodata. Eram atat de mandra.
Sunt atar de mandra de el si de ori e nevoie sa ii dau vreun exemplu spre a face ceva de unul singur,ii dau exemplul renuntarii la scutece.

Cum am ales cea mai buna olita?

  • tinand seama de varsta copilului, prea devreme ii puteam creea neplaceri si probleme anatomice, prea tarziu ii maream dependenta de scutec.
  • stiind ca invatatul cu olita nu are de a face cu inteligenta lui.
  • nu exista o varsta la care copiii se deprind cu totii la olita, totul depinde de copil, unii sunt mai lenesi, era si cazul fiului meu.
  • trebuie sa fie neaparat confortabila, un model anatomic este si cel mai bun.
  • neaparat colorata asa dupa cum ii place.
  • o olita dupa buget este egala si uneia foarte scumpa, diferenta e ca a doua are niste acesorii in plus, cum ar fi un capac, sau un dispozitiv care canta.
  • olita trebuie sa fie usor de transporat, de curatat si de spalat. Asta ajuta foarte mult si atunci cand e luata in deplasari.
  • aceasta trebuie sa ii fie copilului draga si sa ii faca placere sa o utilizeze.

Orice incercare cu forta de a-l deprinde cu ea este sortita esecului. Copilul nu trebuie sa dezvolte nicio teama fata de olita lui.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

olita anatomica

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *