Acasa » Hrana pentru bebelusi: Experienta lui, emotiile mele.

Hrana pentru bebelusi: Experienta lui, emotiile mele.

Ii bagam sanul in gura gandidu-ma mereu sa-l satur. Ma gandeam foarte des sa duc alaptarea cat mai mult si astfel diversificarea sa intervina in viata noastra foarte reusit, am reusit sa ii schimb alimentatia dupa 6 luni exact dupa sfatul medicului, dar asta nu e meritul meu, ci doar sansa de a avea lapte din belsug. Despre alaptare, insa alta data, acum ma intorc la hrana pentru bebelusi.

Toata lumea, repet TOATA LUMEA imi spunea ca sunt nebuna si ca pana la 6 luni mi-am privat copilul de hrana si i-am dat doar lapte, spuneau ca era nevoie si de hrana pentru bebelusi.

Vocile erau multiple, de la vecini care ma vedeau alaptandu-l si il gaseau sfrijit, la mamici care imi recomandau hrana pentru bebelusi pe motiv ca si ele au folosit-o pentru ai lor copii, dar si la cadre medicale ce sustineau ca laptele de san nu mai e consistent de la o vreme. Imi plecam umil capul, imi luam fara sa carnesc palmele peste ceava si ma faceam nevazuta din raza lor vizuala. Cand ne revedeam povestea o lua de la capat si se termina la fel.
Am avut momente in care lactatia se reducea datorita mai multor factori, dar copilul imi refuza cu incapatanare orice formula de lapte praf. In general cand eram stresata sanul producea lapte mai putin, copil pleca de langa el nemultumit iar eu ma deprimam si ma socoteam o mama mai putin buna. Mangaierile mainilor lui mici m-au facut sa vreau sa stimulez si sa renunt la laptele praf ca supliment. Am baut ceaiuri pentru lactatie, am mancat supe si-am baut succuri. Pana la urma am depasit cele trei momente de cumpana.
O data cu diversificarea i-am introdus in alimentatie marul. Am considerat ca orice aliment ar trebui sa fie preparat de mine si nu cumparat. Poate sunt mai protectiva, dar a fost o metoda buna cu care mi-am ferit copilul de substante asupra carora nu eram informata. M-am ferit intotdeauna  de cerealele pentru bebelusi pentru ca nu eram sigura asupra ingredientelor si nici a posibilelor reactii ale celui mic.
Intarcarea nu s-a produs o data cu diversificarea si asta ne-a fost amandurora de folos. La primele lingurite pe care i le duceam spre gura, David ma privea incruntat cautandu-si preocupari in alta parte si o data cu ele dezinteresul fata de mancarea pentru bebelusi pe care io serveam.
Cu hormonii dati peste cap si cu teama ca laptele nu mai ajunge lasam farfuria balta si fugeam sa plang in alta parte, ma recoream si reveam la fiul meu la fel de hotarat pe cat il lasem. Luam lingurita si pe el in poala cantandu-i sau spunandu-i o poveste, ma privea nedumerit si la un moment dat incepea sa deschida gura. Molfaia de doua ori marul si nu mai statea la negocieri, voia san.

Primele incercari au fost mai grele pentru ca bebe refuza sa manance era si normal.

-hrana pentru bebelusi e ceva nou.
-pana atunci era obisnuit doar cu lapte.
-avusese antecedente cand refuzase laptele praf.
-nu stia ce se intampla.
-erau prea putine metode de a-l convinge sa inghita ceva.
-rabdarea si iubirea erau singurele mele arme restul erau la el.
-nu era deloc bine sa insist.
-gustul facea totul si trebuia saa fie bun.
-un refuz nu este niciodata un esesc, trebuie tratat ca atare.
Nu cedati cand incepeti sa introduceti alimentele noi, o strambatura nu e un dezastru, dar perseverati si continuati prin a fi atenti la combinatii.
Reactiile de multumire de dupa sunt savuroase.
 
sursa foto  bebe mancand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *