Dezinfectanti care ne mangaie pielea si ne salveaza de boli

Rate this post

Exista lucruri la care tin foarte mult, la care nu as renunta in ruptul capului si fara de care m-as simti incompleta. Unul dintre acele lucruri este curatenia. Nu va inchipuiti ca sunt vreo maniaca dar de cand folosesc dezinfectanti parca totul e altfel.

Prima experienta cu niste simpli dezinfectanti a fost dupa o sesiune de cumparaturi in supermarchet, o sticluta mica mi-a atras atentia tocmai cand puneam produsele pe banda, pentru ca, era pe rafturile din fata mea si am luat-o ca sa o pun intre ce cumparasem.

O data ce m-am suit in autobusul ce avea sa ma intoarca acasa am scos sticluta ca sa o testez, i-am citit instructiinile si-am vazut ca nu trebuie folosita in exces, ci doar in cazuri majore si in situatiile similare cu cea in care ma aflam eu, in mijloacele de transport in comun.Am deschis-o si i-am apreciat parfumul delicat, dar mai ales atingerea.
A fost o atingere usoara precum si o senzatie de relaxare, am simtit cum mi se elibereaza degetele de o tensiune de care nu eram constienta. Imi placea sa imi simt pielea mangaiata. De atunci am tot timpul o asemenea sticluta prin geanta.

Cu dezinfectantii, insa m-am intalnit si in alta situatie, atunci cand am nascut. Am mai fost de multe ori prin spitale, dar pana in 2013 nu mi s-au pus la dispozitie dezinfectanti in calitatea mea de pacient.

Dupa ce m-au adus din sala de nasteri in salon, o asistenta de la neonatologie a venit la mine si ca sa semnez pentru vaccinul din prima zi de viata a copilului meu, dar si cu cateva sfaturi pentru igiena mea de lauza si nu numai. Astfel mi-a indicat ca in baie se gasea un recipient cu dezinfectant pe care ma ruga sa-l folosesc dupa fiecare folosire a toaletei, dar si cand ating mobilierul din jur sau dupa ce maannac. Mi-a explicat ca microbii si bacteriile sunt etrem de puternice si agresive, mai agresive decat pana la acel moment, ca imi pot face rau atat mie cat si copilului meu daca nu sunt tinute la distanta cu un dezinfectant.

Am folosit informatia cand mi-am recapatat mobiliatea am si fugit la recipientul din baie ca sa-l compar cu cel din geanta mea. Continutul m-a revigorat si m-a umplut de buna dispozitie dupa un drum de cativa pasi care ma sleise de putere. Deh, era primul dupa cezariana. Imi vene sa ma dau cu el si pe fata ca sa imi recapat confortul, dar bineinteles ca am folosit pentru asta doar apa.

Am fost incanta si am apreciat ca spitalul desi unul modest si cu sectie de ginecologie in reabilitare, incearca sa intre in normalitate.
A doua zi m-am intalnit si cu asa numitii dezinfectanti de suprafete, femeia de serviciu dupa ce si-a facut obisnuita treaba cu matura a revenit inarmata cu o sticla, cu ajutorul ei a sters noptierele, clantele, pervazele si ramele paturilor. Am intrebat-o ce folosea si dupa ce mi-a indicat numele dezinfectantului am decis sa imi cumpar si eu.

Cand am ajuns acasa evident ca nu am transformat-o in farmacie, si bacteriile sunt bune la imunitate, dar mi-am pastrat obiceiul de a ma folosi puterea unor dezinfectanti. Cel mai tare m-am bucarat sa vad ca pe suprafetele unde i-am folosit e clara diferenta. La fel fac si azi si ma bucur de ei.
Ii recomand cu caldura, daca sunt folositi in mod normal si numai acolo unde sunt indicati.Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: