salata de rosii

Salata de rosii cu branza, castraveti si marar

Salata de rosii pe care am facut-o zilele trecute nu a stat in farfurie decat pana am asezat-o. In timp ce taiam branza cubulete, David se chinuia de zor sa puna mana pe un castravete mare. Cand vine vorba de castraveti negocierile cu el esueaza, de data asta i-am oferit o bucata de branza si am castigat.

salata de rosii

Cand am taiat rosiile povestea s-a repetat, baiatul meu privea castronul si isi deschidea din cand in cand gura aratandu-mi ca trebuie umpluta.  O felie, doua felii si o voia si pe a treia pana cand am lasat cutitul balta si i-am spus care e povestea cu salata de rosii.

A trebuit sa-i spun cum printesa rosie se ia cu cavalerul verde si isi fac nunta cu ducesa branza si marchizul marar. Ati avut si voi o astfel de salata de rosii?

Zambind si taind mararul l-am descoperit impreuna tare parfumat si daca ar fi sa-l citez pe micut „”lelicios”” si pentru alte mancaruri.

Asezarea in castron a fost cea mia dificila parte. In viziunea mea rosiile si branza trebuia sa fie primele, in viziunea lui care avea povestea in minte primele care avea loc „in sala de bal” trebuiau sa fie rosiile si castravetii. Printesa si cavalerul, cum sa stric eu nunta chiar acum? Am facut cum a vrut el si i-am pus pe toti sa danseze perechi cand s-au intalnit.

 

 ©roxantrandafir.ro

Cam asta a fost povestea nuntii nobile, dar salata de rosii a avut urmatoarele ingrediente:

  1. 6 rosii
  2. 200 g de branza, cea mai buna e feta, dar noi am foslosit ce am avut, telemea sarata.
  3. 2 castraveti.
  4. o legatura de marar proaspat.
  5. ulei de masline dupa gust.
  6. sare si piper dupa gust, noi nu am folosit sare.

Mod de preparare:

Se taie branza cubulete, apoi castravetii si rosiile. Se toaca frunza de marar. Se amesteca ingredientele intrun castron sau bol si se stropesc cu ulei de masline si se amesteca din nou. Se da la rece pentru cateva minute.

Gustul bun si racoros al salatei va fi completat de gustul parfumat al mararului. E o alternativa buna pentru o masa pe vremea asta caniculara.

O alta reteta buna pentru acum e ciorba de fasole verde, am una simpla aici.

Pofta buna.

 

Sursa foto

Despre Roxana Trandafir 763 de articole

Sunt Roxana, mama lui David si fac din asta misiune de suflet. Iubesc marea, cartile, toamna si cuvintele ce nasc povesti. Sunt timida ce in lumea ei traieste liber si frumos.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Citate de Bohumil Hrabal

Astazi scriu citate de Bohumil Habal, din cartea O singuratate prea zgomotoasa pe care vi-o recomand cu caldura. Cu acestea particip la...

Închide