Cum sa cumparati anvelope all season

Primele anvelope all season, au fost create de catre cei de la GoodYear si erau sub denumirea Tiempo. Conceptul unui set de cauciucuri ce putea fi folosit tot timpul a fost atat de atractiv pentru soferi, incat diferiti producatori auto au ales sa echipeze modelele din fabrica cu ele. Mai multi jurnalisti auto au dovedit insa ca modelele all season nu sunt potrivite pentru orice situatie si au cateva dezavantaje.
 
Pentru inceput, proprietatile unei anvelope sunt date in principal de catre compusii cauciucului din care este format. Banda de rulare este singura suprafata de contact cu asfaltul, prin urmare calitatea ei poate influenta major aderenta si siguranta pe care un cauciuc o ofera. Tot banda de rulare este cea care garanteaza ca masina nu derapeaza in timpul rularii pe asfalt umed. Anvelopele all season sunt construite sa ofere o stabilitate ridicata in timpul rularii pe asfalt acoperit cu apa, cat si anvelopele de vara. Insa in timpul rularii pe asfalt cu nivel de apa ridicat din cauza unei ploi torentiale, modul in care este formata banda de rulare este faptul ce evita fenomenul de acvaplanare. In cazul anvelopelor all season, ele fiind construite sa poata rula in timpul iernii si pe suprafete acoperite cu zapada, nu reusesc sa faca fata cu brio in timpul acvaplanarii ca si in cazul unor anvelope vara.
 
Diferenta consta atat in modul in care sunt amplasate benzile de rulare cat si in flancul anvelopei si duritatea lui. In cazul unei franari bruste de la 100 km/h, diferenta intre o anvelopa de vara si una all season este de pana la 4 m. Asta se traduce in lunginea unui autoturism, prin urmare diferenta intre un accident si o situatie critica din care ati scapat.
 
Daca se compara o anvelopa de iarna cu una all season, cea din urma pierde in special in timpul rularii pe suprafete acoperite abundent cu zapada. Forma de amplasare a ridurilor de pe anvelope de iarna, garanteaza o buna aderenta si stabilitate in acest tip de situatie, in comparatie cu un cauciuc all season. Modelul pentru toate anotimpurile este creat dintr-un cauciuc moale, aderent pe timpul verii, insa care tinde sa isi piarda din proprietati si sa fie mai rigid daca se circula cu el iarna.
 
Prin urmare, o anvelopa all season pierde la orice capitol in comparatie cu o anvelopa creata special pentru un anumit sezon. Efectele pot fi costisitoare in timp, modelul pentru orice anotimp uzandu-se mult mai rapid datorita folosirii lui intense. O alta urmare o reprezinta o stabilitate precara in timpul rularii vara cu viteze mari sau in viraje, sau in timpul rularii iarna la temperaturi joase sau pe suprafete acoperite cu zapada.
 
 

Se recomanda rularea cu un set de anvelope potrivit sezonului, astfel incat sa fiti in siguranta si sa puteti rula cu incredere in orice situatie.
acesta este un guest post


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *