Cateva aspecte la care trebuie sa ai grija in discutia cu intervievatorul

Dupa ce ai cautat atat de mult timp joburi in Bucuresti sau in alte orase, in sfarsit a venit momentul mult asteptat si esti chemat/a la interviuri. Unii sunt relaxati si merg la interviuri fara prea multe griji, insa altii isi fac in minte tot felul de scenarii si sunt foarte nelinistiti.

In momentul in care ai ajuns in sala de interviuri, urmeaza o discutie dintre tine si intervievator. Este bine sa vii pregatit/a la aceasta discutie si sa fii cat se poate de sincer/a. Incearca sa fii cea mai buna versiune a ta si sa demonstrezi faptul ca acel loc de munca e pentru tine.

Multi cauta mult timp locuri de munca in Bucuresti, joburi in Cluj, Timisoara sau alte orase si trece ceva timp pana cand sunt chemati la interviuri. Daca tu ai aceasta oportunitate, profita de ea.
In timpul interviului trebuie sa ai grija sa te pliezi cumva pe intervievator. Daca esti o persoana foarte glumeata de obicei, abtine-te de la orice fel de glume daca vezi ca intervievatorul e foarte serios. Daca intervievatorul glumeste, permite-i glumele, daca sunt de bun simt si glumeste cu el la fel, in limita bunului simt. Insa, ia in calcul faptul ca esti la un interviu de angajare, nu la o bere cu un prieten.

Pe perioada discutiei cu siguranta va veni vorba de remuneratia financiara. Aici trebuie sa ai putin grija. Intr-o prima faza e bine sa refuzi sa spui ce salariu te-ar multumi. Insa, ii poti spune intervievatorului ca stii ca el iti va face o oferta buna in conformitate cu abilitatile pe care tu le ai. Daca totusi acesta insista sa spui cat anume ti-ai dori, nu da o suma fixa, ci un interval. Ii poti spune ca ceri aceasta suma pentru ca stii bine piata, stii cum sunt salariile altor angajati din alte companii care lucreaza pe o astfel de pozitie si ca stii ce anume ai merita.

In timpul interviului este foarte probabil sa fii intrebat/a date despre companie. E bine sa stii ce anume face compania, cifra de afaceri pe care o are (pentru a putea cere si un salariu pe masura), putin din istoricul ei, unde are sediul central si informatii de genul acesta. Angajatorii vor aprecia.
Aceste aspecte sunt importante si e bine sa tii cont de ele.

Daca esti in cautarea unor joburi in Timisoara, Cluj, Bucuresti, etc. intra pe Infomunca.ro. Aici vei gasi o multime de oferte dintr-o multime de domenii.



1 thought on “Cateva aspecte la care trebuie sa ai grija in discutia cu intervievatorul”

Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: