5 lucruri pe care le-am aflat despre site-ul meu datorita campaniei SEO

Anul trecut mi-am pus, in sfarsit, in aplicare planul care statea de luni intregi scris intr-o agenda. Eu si sotul meu vorbeam, la un moment dat, despre deschiderea unui business online. Ne atragea foarte mult aceasta idee, pentru ca amandoi cochetam cu calatoriile si, in ultima vreme, singurele noastre plecari erau cele grabite, de un weekend, pe litoralul romanesc sau la munte.
Niciunul dintre noi nu avea cunostinte vaste in domeniul vanzarilor sau al marketingului online, insa ne-am aventurat, cu capul inainte, sperand sa obtinem ceea ce ne doream. Zis si facut! Ne-am cumparat un domeniu si am inceput sa ne construim proiectul de la zero, pe cont propriu.
De mult timp, eu pictam si personalizam diverse obiecte, pe care le daruiam prietenilor si rudelor. Asadar, am considerat ca este ocazia perfecta pentru a fructifica acest talent si pentru a-l duce la urmatorul nivel. Site-ul nostru pune la dispozitie cadouri personalizate, precum tablouri, ceasuri de perete, cani, agende sau cutii pentru bijuterii, toate pictate manual de catre mine.
Cand comenzile au inceput sa apara, bucuria noastra a fost maxima! Cu toate astea, in timp, rezultatele nu au fost chiar fabuloase, asa ca am decis sa analizam ce facem gresit si sa luam masuri. Am apelat la specialistii in optimizare SEO(agentie marketing), caci noi nu detineam, nici pe departe, notiunile necesare. Dupa prima campanie SEO implementata cu ajutorul lor, am reusit sa tragem o serie de concluzii.
Iata ce am invatat despre site-ul nostru, in urma colaborarii cu specialistii SEO de la agentia digitala SEOCupcake!

  1. Nu foloseam cuvintele cheie potrivite

In momentul in care am conceput structura site-ului, nu am luat in considerare comportamentul de cautare al userilor sau o analiza a cuvintelor cheie cautate pe Google. Am invatat, mai tarziu, ca aceste lucruri sunt esentiale, daca ne dorim un site optimizat, care sa ne aduca un numar semnificativ de clienti.

  1. Site-ul nu se incarca suficient de rapid

Bineinteles, o viteza de incarcare mica presupune vizitatori nemultumiti, care parasesc site-ul incredibil de repede. Asadar, potentialii clienti vor fi pierduti. Desi pare un element de baza, rapiditatea platformei noastre ne-a scapat din vedere, la inceput.

  1. Structura link-urilor nu era suficient de buna

Dupa consultarea specialistilor SEO, am invatat ca este extrem de important sa avem o structura puternica de internal linking. Acest lucru inseamna imbunatatirea experientei utilizatorilor pe site si, in consecinta, obtinerea unui site mai apreciat si a mai multor comenzi plasate.

  1. Nu aveam titlurile potrivite

Desi consideram ca site-ul si sectiunea noastra de blog erau o idee geniala, iar continutul era cel mai bun, se pare ca ne-am inselat. Nu stiam ca simpla alegere a unui titlu poate influenta semnificativ factorii de ranking si, in consecinta, vizibilitatea site-ului nostru. Asadar, am invatat de la specialisti cum sa construim titluri reprezentative pentru continutul paginilor noastre.

  1. Site-ul nu era optimizat pentru mobil

In momentul actual, caracteristica site-ului de a putea fi accesat de pe telefonul mobil este un must-have. Cu toate acestea, cunostintele noastre limitate ne-au impiedicat sa ne optimizam platforma pentru mobil. Am aflat de la specialisti ca, in viitor, indexarea continutului de pe site-uri se va face exclusiv pe varianta Mobile. Asadar, am avut inca un motiv in plus pentru a facilita optimizarea platformei noastre.
Asadar, in urma colaborarii cu specialistii si a implementarii campaniei SEO, nu numai ca am invatat ce anume ne impiedica sa obtinem rezultatele dorite, ci am si reusit sa corectam, cu ajutorul lor, erorile ce stateau in calea succesului.

Guest post2 thoughts on “5 lucruri pe care le-am aflat despre site-ul meu datorita campaniei SEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *