STUDIU: 2 din 5 copii invata si in timpul verii. In ce activitati investesc parintii

Conform unui studiu realizat de curand, 2 din 5 copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani sunt implicati in activitati de invatare si in perioada vacantei de vara. Parintii investesc in mod constant in pasiunile celor mici, considerand ca dezvoltarea lor in aceasta perioada este esentiala pentru un viitor armonios.
Iata care sunt principalele activitati preferate de copii si incurajate de catre parinti!
 

  • Cursurile de limbi straine

Cei mai multi dintre parinti investesc lunar in astfel de cursuri, dorind sa le asigure copiilor un viitor stralucit. Ei considera ca perioada copilariei si a adolescentei este cea mai potrivita pentru invatarea unei limbi straine, astfel ca isi inscriu copiii la lectii particulare sau de grup. Printre cele mai populare cursuri sunt cele de limba engleza, urmate de franceza, italiana sau spaniola.
 
 

  • Cursurile de muzica

Desi acestea presupun o investitie considerabila, cursurile de muzica ocupa locul 2 in topul activitatilor incurajate de catre parinti. Nu numai ca acestia sustin financiar lectiile saptamanale ale copiilor, ci si achizitioneaza instrumente muzicale de pe soundcreation.ro, magazin de specialitate, asigurandu-le celor mici toate conditiile pentru ca ei sa poata exersa si acasa. Printre cele mai frecventate cursuri se numara cele de chitara si pian, urmate de canto si vioara.
 

  • Cursurile de actorie

Multi dintre parinti opteaza pentru astfel de cursuri, deoarece vor sa incurajeze dezvoltarea emotionala si abilitatile de exprimare ale copiilor. Cei mici se bucura, deopotriva, de o asemenea experienta, considerand-o distractiva si o oportunitate pentru a-si face noi prieteni. Totodata, unii dintre copii sunt motivati de piesele de teatru in care joaca, aspirand la rolul principal si la o potential cariera in domeniu.
 

  • Sporturile de performanta

Un procent semnificativ revine sportului, arata studiile. O parte dintre copiii care incep practicarea unui sport ca hobby ajung sa faca si performanta. Spre deosebire de alte activitati, aceasta este mai putin frecventa in randul celor mici, deoarece presupune dedicare totala si sacrificii in ceea ce priveste timpul liber. Totusi, performanta devine un stil de viata pentru unii dintre copii. Printre activitatile preferate de ei se numara fotbalul, dansul sportive, baletul si baschetul.
 

  • Cursurile de arta plastica

 
Young girl with painted hands and face
Desi acesta este un segment destul de slab reprezentat, unii parinti incurajeaza latura artistica a copiilor, investind in cursuri de pictura, desen sau chiar arhitectura, in functie de inclinatiile si pasiunile lor. Astfel, ei considera ca micutii artisti isi pot exploata potentialul si, eventual, se pot pregati deja pentru o viitoare cariera artistica.
 
Asadar, acestea sunt principalele activitati in care se implica cei mici pe timpul vacantei de vara si nu numai. Pe langa ele, se afla si unele mai putin populare, precum cursurile de robotica, cluburile de lectura sau lectiile de sah.

guest postLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *