Cartea de luna asta se va da luna viitoare, concursul isi raporteaza premiul

Imi pare rau sa va anunt ca de data asta concursul isi raporteaza premiul, carti in dar de iulie nu a avut niciun participant si cartea lui Tudor Chirila a ramas necastigata. Nu vreau sa raman cu ea si pentru asta o voi alatura premiului din luna august.

Va marturisesc ca nu ma asteptam la asa un rezultat slab si nici nu imi doream sa ajung sa declar ca acum concursul isi raporteaza premiul, dar sunt pe cale sa imi asum esecul acestei etape.

Printre altele e vina mea ca:

  • Nu am promovat suficient de bine concursul. L-am pus pe cateva grupuri de pe facebook de unde am luat doar niste like-uri fara ca legatura spre textul intreg nici macar nu a fost accesata. M-am uitat la statistici si accesari si rezultatele lor asta imi aratau.
  • Am pus conditii de participare care nu va convin. Printre ele cea prin care un castigator sa nu participe timp de sase luni la concurs pentru a da sanse si altora. O alta a fost aceea de a distribui postarea, nu toti cei care s-au inscris au respectat acesta cerinta. Drept urmare trebuie sa refletez asupra cerintelor si sa le rescriu.
  • Nu am chemat pe cei cu adevarat interesati de lectura sa se inscrie la concurs. Ma gandesc acum sa ii chem si sa le las linkul catre carti in dar la vedere.
  • Am oferit premii neatractive. M-am gandit si la asta, ca nu va interesau prea tare titlurile puse la bataie si de asta concursul isi raporteaza premiul. Am sa va fac o supriza in curand si sper sa va placa fiecare carte pusa la dispozitie.

Dar voi, voi de ce nu ati venit sa luati o carte? Intrebarile mele nu erau complicate iar efortul vostru era minim. Raspundeati, asteptati tragerea la sorti si primeati volumul gratis. Nu era nimic greu si totusi…

Citim putin. Timpul nu ne permite sa lecturam pe cat am vrea si mai mereu cartile cad pe plan secund.

Avem o aplecare spre literatura facila, trist, dar cat se poate de real. Daca aveam o carte de Sanda Brown nu trebuia sa raportez premiul. Nu e nevoie sa demontati aceasta idee, e cat se poate de evidint ca am dreptate. Vad peste tot cat de cauatate sunt cartile comericiale, fara substrat, cu o poveste usurica. Astea sunt vremurile care nu fac deloc cimste literaturii.

La carti in dar nu vreau sa renunt, sunt pe cale sa-i schimb cerintele, dar va rog sa ma ajutati sa il mentin viu.

Lectura ne face liberi si mult mai destepti. De ce am neglija-o?

 

 

Sursa foto carte

 11 thoughts on “Cartea de luna asta se va da luna viitoare, concursul isi raporteaza premiul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *