Am tot pomenit in articolele mele despre catina cu miere, produsul cu care luptam pentru imunitate, dar niciodata nu v-am aratat cum il prepar. Da, il pregatesc acasa si vreme de o luna David isi incepe ziua cu el. Ii place, e dulce acrisor, racoros si foarte bun.
Pentru un astfel de produs, catina cu miere, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 de grame de catina alba.
- 400-500 de grame de miere, preferabil de salcam.
Mod de preparare:
catina alba Se spala catina si se scurge de apa.
Mierea se separa daca avem o cantitate in plus.miere de salcam
Se adauga catina si se acopera cu un capac.
Se lasa la macerat o noapte.
A doua zi putandu-se consuma fara probleme. De preferat trebuie sa fie administrata dimineata pe stomacul gol.catina la macerat Dupa 30 de zile de la deschiderea borcanului se recomanda ca produsul sa nu mai fie folosit, tot dupa aceste 30 de zile trebuie facuta o pauza in administrare. Catina cu miere poate fi consumata din nou dupa o luna.
A se pastra la loc umbros si racoros, sub 25 de grade, dar Nu in frigider pentru ca mierea se va zaharisi.
Catina cu miere are nenumarate beneficii:
-un mare surplus de vitamina C.
-un dulce fara zahar sau alti inducitori.
-un produs natural si preparat acasa, asupra caruia am deosebita siguranta.
Eu i-am administrat baiatului catina cu miere de la varsta mica. A putut-o mesteca si digera fara probleme. Nu i-a creat niciun fel de problema. L-a ajutat sa aprecieze dulciurile naturale.
Dimineata de dimineata, atunci cand stie ca trebuie sa ia, David fuge in camara, apuca borcanul si apoi cere in gura mare o lingurita, daca indraznim sa intarziem si sa nu i-o dam in acea clipa, isi trage un scaun mai aproape de vase si pune mana pe ea tot de unul singur.
David recomnada catina cu miere cu zambetul pana la urechi!
***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.
Ii pot da si bebelusei de 1 an si 9 luni? Adica o poate manca? N-are seminte?
Nu are seminte. Eu lui David i-am dat de la un an si o luna si nu i-a provocat nicio problema digestiva sau de tranzit. Mai inghitea cate o boaba intreaga, dar asta se intampla rar. Secretul a fost sa am rabdare sa mestece si sa ii dau cate putin pana sa fie o lingurita.
Multumesc!
Draga Roxana, eu am preparat-o sub forma de sirop pt ca nu am putut desprinde coditele. Am si un kg la congelator, spalat, scurs, pe care vreau sa il prepar in alt mod. Nu stiam ca e nevoie de o pauza dupa cele 30 de zile.
Coditele acelea sa stii ca nu prea pot fi indepartate. Pauza e necesara pentru ca organismul sa-si formeze anticorpi si sa nu se obisnuiasca cu aceasta.