5 afectiuni cu care te poti confrunta la serviciu

Cu toate ca legislatia in Romania in privinta conditiilor la locul de munca este destul de dura, foarte multi angajati se plang de afectiuni pe care le capata chiar la sediul unde isi desfasoara activitatea. Unele dintre ele pot fi evitate de catre angajator, insa sunt anumite boli care apar si din cauza specificului activitatii desfasurate. Astfel, este o diferenta imensa intre dezvoltarea unei boli din cauza mediului si imbolnavirea datorata meseriei care predispune o persoana la unele afectiuni.
Indiferent de mediul in care lucrezi, este necesar sa constientizezi ca este inevitabila aparitia unor afectiuni la serviciu, insa poti lua masuri pentru a nu le agrava. Citeste, in articolul acesta, care sunt cele mai intalnite!

Iata principalele afectiuni cu care te poti confrunta la locul de munca:

  1. Aparitia varicelor

Daca ai un job care te obliga sa stai in picioare 8-9 ore pe zi, iar pauzele cand poti sta jos sunt foarte scurte, cu siguranta, ai varice. Poate ti se pare provocator sa ai un astfel de job sau esti nevoia, insa este necesar sa stii ca odata cu trecerea timpului, peretii venelor isi pierd elasticitatea, iar aspectul acestora sau varicele poate fi destul de inestetic. Insa ele pot fi ameliorate, iar domnul doctor JECAN iti poate oferi si mai multe informatii despre procedura in cadrul unei consultatii. De altfel, poti intra pe site pentru a afla detalii despre rolul tehnicii LASER in chirurgia estetica.

  1. Afectiuni respiratorii

Praful si solutiile toxice folosite pentru curatenia la locul de munca pot cauza afectiuni respiratorii grave! De aceea, daca esti angajatul responsabil de achizitionarea produselor de curatenie pentru birou, trebuie sa te orientezi catre unele profesionale. De exemplu, aspirator cu apa gasesti online pe Arli.ro, iar acesta este foarte eficient in eliminarea prafului. In plus, tot pe acest site poti comanda materiale de curatenie, detergenti profesionali, astfel incat sa eviti imbolnavirea ta si a colegilor de bronsita si astm.
 

  1. Sindromul de tunel carpian

Acesta poate aparea la cei care lucreaza foarte mult la calculator, dar si aceia care presteaza munca fizica o pot dezvolta din cauza utilajelor pe care le folosesc. Cele mai intalnite simptome ale sindromului sunt slabiciunile la nivelul degetelor, dureri, furnicaturi, parestezii. Ele apar, de obicei, noaptea, iar scuturarea mainii poate inlatura, pe moment, durerea. Bineinteles, daca te regasesti in aceasta situatie, un control medical se impune pentru ameliorarea suferintei.

  1. Cresterea in greutate

Daca ai un job de birou, atunci stai jos minimum 7 ore pe zi. Pe langa acestea, sigur ai zile in care nu iei masa si preferi sa stai mananci ceva rapid in timp ce lucrezi. In acest fel, nu mai esti atent la ceea ce consumi, esti stresat ca trebuie sa termini repede ce ai de facut si iti dereglezi organismul, fapt ce poate duce la boli grave!

  1. Probleme ale coloanei

Activitatea de birou contribuie la o coloana vertebrala inflexibila. De aceea, este recomandat sa faci pauze de cateva minute si sa te misti, la fiecare ora, si sa ai o pozitie corecta pe scaun. Astfel, sunt mai mici sansele sa suferi de hernie de disc.
Asadar, tine cont de afectiunile cu care te poti confrunta la serviciu si de ce poti face pentru a le evita!

guest post3 thoughts on “5 afectiuni cu care te poti confrunta la serviciu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *