Acasa » Lista de cumparaturi te salveaza in situatiile cele mai stranii

Lista de cumparaturi te salveaza in situatiile cele mai stranii

lista de cumparaturi

Cu o mare lista de cumparaturi in mana am dar iama in magazine in ultimele zile de sarcina. Nu mi-am mai luat de-acasa doar emotia si entuziasmul de acasa tocmai pentru a nu mai privi ca o curca in lemne spre standuri, fara sa stiu ce caut. Pentru a ma scuti de botul kilometric care ar fi putut insoti momentul de amnezie. De un drum in plus.
Pana in anul cu pricina memoria mea functionase bine, tineam minte detalii in amanunt, aniversarile tuturor prietenilor fara sa le notez, date nesemnificative pentru altii, importante pentru mine. Pana in acel an ma bazam pe memoria mea de elefant pentru a face cumparaturi… pana intro zi, cand, am plecat sa cumpar rosii de doua ori si tot fara ele m-am intors acasa.
Nu am gasit alt motiv decat stresul, dar probabil ca era si timpul sa mai uit cateceva, varsta nu ma iertase.
Va inchipuiti  in ce catastrofa ar fi transformat hormonii mei un bagaj pentru maternitate incomplet, va inchipuiti si ca nimeni nu ar fi stat sa ne faca noua cumparaturi o data ajunsi in spital.

Se impunea gasirea unei solutii, ea a venit singura si-a fost lista de cumparaturi.

Observat, notat, plecat. Nimic mai simplu. Instantaneu eu si lista de cumparaturi am devenit cele mai bune prietene. Ne pregatim in tihna caminului amandoua, ma ajuta sa planuiesc bugetul, ma duce exact unde am nevoie fara sa mai cotrobai prin toate raionele, ea stie ca nu imi plac foarte mult cumparaturile, nu imi reproseaza ca nu mai tin minte, imi sufla discret o idee atunci cand devin debusolata, nu da gres, nu ma judeca pentru ca o folosesc.
Pentru tata, un orgolios fara pereche, lista de cumparaturi nu exista decat in propria-i minte.
– Te alinti, imi spunea vazandu-ma ca imi consult agenda sau telefonul. Mintea e cel mai bun aliat, cum sa vada lumea ca esti cu foaia in mana?
Pai, sa vada, e rusine sa recunosti ca ai uitat? Pentru mine nu e si infrangandu-mi pornirea orgolioasa, la fel ca si in cazul cand recunosc ca nu stiu ceva, am avut multe de castigat.

 1. Am castigat timp cand bebe era prea mic ca sa astepte.
 2. Sau cand erau magazinele aglomerate. Lista ma ducea la locul cu produse de care aveam nevoie.
 3. Organizata lista de cumparaturi ma poarta strategic de la un raft la altul. Daca aranjez totul pe categorii cumparaturile devin o placere.
 4. Ma ajuta sa nu caut inutil si ceea ce nu am nevoie.
 5. E eficienta si foarte practica.

Pe lista de cumparaturi m-am bazat si cand am plecat in vacanta cu un bagaj potrivit. Tot pe ea si cand ne-am mutat, cand am zugravit, cand i-am cumparat celui mic necesarul pentru gradinita, cand mi-am recuperat titlurile din biblioteca. In fiecare zi.
E un exercitiu pe care vi-l recomand si voua. Observati ce va trebuie, notati si actionati… nici nu stiti din cate situatii neplacute va scoate lista de cumparaturi.

Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

 


sursa foto unsplash.com

lista de cumparaturi

14 thoughts on “Lista de cumparaturi te salveaza in situatiile cele mai stranii”

   1. Si eu sunt pro liste. Uneori le mai uit acasa, dar mi se intiparesc in minte datorita scrisului. Pe blogul amanicolae.ro am gasit niste caiete (organizatoare) suuuuper.

   1. Si eu sunt pro liste. Uneori le mai uit acasa, dar mi se intiparesc in minte datorita scrisului. Pe blogul amanicolae.ro am gasit niste caiete (organizatoare) suuuuper.

 1. De cativa ani am inceput sa uit asa ca am liste: liste cu meniul pe o saptamana, liste cu ingrediente si cantitati, lista cu treburi de facut etc. De cand tin strict la lista bugetul de mancare saptamanal s-a redus la jumatate, la cel de haine si incaltaminte e si mai mare pt ca am luat in avans la solduri cu 70% sau la vanzari la mana a2a. Habar nu am daca treceam la fel de repede peste perioadele de lipsa financiara daca nu aveam lista si buget scris…
  Daca uitai lista acasa, tot m-o ajutat sa scriu acasa si sa pun gandurile in ordine.

 2. De cativa ani am inceput sa uit asa ca am liste: liste cu meniul pe o saptamana, liste cu ingrediente si cantitati, lista cu treburi de facut etc. De cand tin strict la lista bugetul de mancare saptamanal s-a redus la jumatate, la cel de haine si incaltaminte e si mai mare pt ca am luat in avans la solduri cu 70% sau la vanzari la mana a2a. Habar nu am daca treceam la fel de repede peste perioadele de lipsa financiara daca nu aveam lista si buget scris…
  Daca uitai lista acasa, tot m-o ajutat sa scriu acasa si sa pun gandurile in ordine.

 3. Eu folosesc lista de cumparaturi (1) ca sa nu uit ceva, (2) ca sa evit sa ma abat de la ea si sa dau banii aiurea, pe ce nu trebuie, (3) sa estimez suma totala de plata 😀

 4. Eu folosesc lista de cumparaturi (1) ca sa nu uit ceva, (2) ca sa evit sa ma abat de la ea si sa dau banii aiurea, pe ce nu trebuie, (3) sa estimez suma totala de plata 😀

 5. Pingback: Stresul cotidian si nervii mei ce explodeaza din orice - Roxana Trandafir

 6. Pingback: Stresul cotidian si nervii mei ce explodeaza din orice - Roxana Trandafir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *