Sc Ek Instal Termoservice SRL
04Aug

Sc Ek Instal Termoservice SRL face verificari de gaze false

Reading Time: 3 minutes

S-a infintat o firma de sarlatani care ia bani pe verificari de gaze false, numele ei este Sc Ek Instal Termoservice SRL  si are niste angajati care iti bat la usa cu tupeu.
Totul s-a intamplat miercuri  seara, fix de ziua mea, cand, in jurul orei 20 au venit cu “verificarea”. Noi cu casa plina de musafiri, cu flori, cu prajituri nu prea ne-asteptam la ceva tehnic, mai ales la ora aia. Tata a fost cel care s-a repezit la usa si cand a deschis o doamna cu un caiet in mana l-a intrebat asupra numelui meu si daca poate sa ne rapeasca un timp.  In spatele ei era un barbat cu vesta portocalie umbla la contor.

Tata s-a dat un pas inapoi si atunci reprezentanta  Sc Ek Instal Termoservice SRL  a si inceput vorbaria.

-Factura de gaze aveti?
Ma uit la ea mirata si zic.
-Am, dar e electronica.
-Nu-i nimic, avem noi datele, zice subliniind ceva pe caiet. Suntem de la Sc Ek Instal Termoservice SRL si am venit sa facem verificarea de la instalatia de gaze, a dumneavoastra expira.
-Da, dar trebuia sa fiu anuntata, zic.
-Eon nu mai lucreaza in nume propriu si am venit noi pentru a o face.
Alex , se ridica si ii cere explicatii. Duduia ii cerea si ea insistent factura si actele ultimei verificari.
Primul semn de intrebare a fost ora la care venisera, 20, al doilea ca  nu am fost instintata pe mail de catre sistemul eon, al treilea era ca barbatul ce bazaia cu un aparat pe langa tevile de gaz avea o vesta portocalie fara nicio inscriptie. In mod normal acele veste sunt inscriptionate cu numele firmei de prestari servicii.
Din fericire, sotul meu nu s-a pierdut cu firea si i-a spus ca nu e ora potrivita pentru verificari, ca trebuia sa fim anuntati si ca  al nostru contor a fost schimbat in urma cu cateva luni.
Femeia o tinea pe ei si cerea acte, ca in final sa ii spuna ca Sc Ek Instal Termoservice SRL are un tarif de 38 de lei/verificare bani ce trebuie dati pe loc. Asta a fost un alt semn de intrebare, unele verificari se platesc in facturi.
Dupa aceasta ultima replica, Alex a repezit-o ca nu are timp si chef de verificari, ca e ziua mea si ca se va informa asupra statului instalatiei noastre. Duduia incepe sa isi ceara scuze repetat si sa se retraga, dar ii impinge o foaie cu un numar de telefon pentru o viitoare programare.
Foaia cu pricina arata asa:

Dupa cum puteti vedea de pe ea lipsesc:

-datele mele de indenticare, nume, cnp, numar de contor sau numar de contact.
-nu apare nici adresa locului de consum.
-nici perioada in care se face verificarea pentru noi.
ATENTIE!!! chiar in prima fraza scrie: intrucat la data efectuarii verificarii / reviziei intalatiei de utilizare gaze nu ati fost gasit la domiciliu, va rugam, daca doriti sa beneficiati de serviciile noastre, sa ne contactati pentru o reprogramare.
Deci pe asta mizau venind la ora tarzie, ca nu ai fost acasa si cazi in plasa. Prima cerinta a lor a fost sa vada o factura, ca apoi sa ia cu adevarat toate datele de identificare. Daca nu mergea mai lasa o momeala cu fisa pentru reprogramare.

Dupa ce au plecat m-am decis sa sun la EON, dar depasisem ora de lucru, ieri dimineata , insa cu foita in mana am resunat la relatii clienti.

O operatoare mi-a spus ca:
-Verificarea la gaze naturale expira pentru locul meu de consum in 16 septembrie 2017 si se poate face chiar inaite de termen.
-Ca urmeaza sa fiu notificata de sistemul online si prin e-mail asupra verificarii.
-Ca nu colaboreaza decat cu firma Sea, la care pot sa sun si sa ma programez pentru o revizie.
Mi-a dezmintit orice colaborare cu Sc Ek Instal Termoservice SRL si m-a rugat sa nu le dau nicio data. Verificarile lor sunt false si nerecunoscute de EON.
Tupeistii de la firma fantoma pun presiuni pe loc si daca le cazi in plasa esti bun de plata,  ca apoi sa te trezesti ca ai fost pacalit si ai ramas fara verificare. S-a intamplat asta nu doar la Deva, ci si la Iasi. Dupa ce am inchis apelul am dat o cautare si am gasit articolul asta , aici puteti citi multe experiente ale celor dusi cu presul.
NU va lasati pacaliti de sarlatani, sunati si informati-va, nu dati actele nimanui si mai mult, nu platiti nimic celor care va cer bani fara acoperire.

 

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice.

Sc Ek Instal Termoservice SRL
Sursa foto internet.

Please follow and like us:
Pin Share

18 thoughts on “Sc Ek Instal Termoservice SRL face verificari de gaze false

  1. Noi nu le-am aratat nici bani, nici acte, politia nu cred ca intervenea in cazul asta. Nu a fost nici o intrare abuziva in locuinta, nici talharie, nici furt. Au venit, au insistat un pic si daca au vazut ca nu merge au plecat lasand aceasta foaie, fara nimic din partea noastra, exact asa cum am scris.

  2. Din aceeasi categorie: Aceeasi societate, aceesai practica dar cu un mod abordare putin diferit
    Este clar faptul ca sunt niste jepcari!

  3. Pingback: Atentie la Firma SC EK INSTAL TERMOSERVICE SRL - Pentru ca blog!
  4. Si eu am primit astazi aceeasi instiintare. De fapt, m-am intalnit cu doi reprezentanti ai Ek Instal Termoservice care mi-au inmanat instiintarea. Le-am spus ca nu-i pot primi astazi (tocmai ma intorceam de la serviciu) si mi-au spus ca pot suna la nr. de telefon de pe aceasta fituica pentru o programare ulterioara. Mi-au spus ca plata se va face doar pe loc, nici vorba de virament bancar, dupa efectuarea verificarii instalatiei, pe baza unei chitante de mana. Curiozitatea feminina nu mi-a dat pace si am intrat pe net si am gasit articolul d-nei Roxana Trandafir. Care ar fi pasul urmator? Ce sa fac mai departe?

      1. Buna Roxana
        Si eu am primit vizita lor aseara in Deva, am avut o repulsie fata de ei din prima:
        – Pai la ora asta cu asa ceva dar parca altadata va anuntati vizita din timp, zic eu.
        – Dar aveti afisat jos la scara.
        – Si eu cum de nu l-am vazut? (Normal, era pe un geam mai mic, un afis pe jumatate de pagina din interiorul scarii si nu afisul clasic A4 pe care-l vedeai pe usa de acces)
        – In fine, o sa caut actele.. In acest timp barbatul piuia cu aparatul la usa iar fata imi flutura in fata un registru, In momentul in care mi-a spus ca-mi taie factura si chitanta pe prestarea serviciului am rabufnit!! Hopa..Nu se poate!!!Facturile le primesc in format electronic si plata o fac on line deci nu-ti voi plati tie cash nimic…Nu stiu cine sunteti, lasa povestile voastre scrise jos pe masa sa le studiez si eu si voi poftiti afara!!!
        Instintarea identica cu a ta si un pliant de prezentare.
        Pana aici nimic deosebit fata de tine, intre timp mi-am anuntat vecinii alaturati (unii platisera deja) iar apoi am pornit la cautare pe net, unde te-am gasit si pe tine.
        Dar ce parere ai ca azi am sunat la E-on si aici este SURPRIZA…se pare ca si-au schimbat opinia din august pana azi:
        – Le-am prezentat problema si operatoare a spus ca suntem liberi sa facem cu cine vrem!!! ??? Sunt ok EK INSTAL…POFTIM??? Adica las pe oricine in casa care-mi spune ca este de la gaz si-i dau bani??? DOAMNA, TU TE AUZI CE-MI SPUI?? Aaaa dar i verificati daca au Autorizatie ANRE… Pe bune, zic?? Cand ei sunt la usa eu ma duc la calculator sa verific asta?? Pai si bunicul de 80 ani sa faca la fel??
        Si eu ce garantie am ca aceea firma va preda verificarea? Pai sunt obligati. De cine, Doamna??? Ca eu i platesc si-i obliga cine?? Legea, cica…HAHAHA
        Pai va ganditi ca prin aceasta metoda lasati intrare libera la sarlatani?? De unde sa stim noi care sunt buni si care rai??
        Trebuie sigur sa se intample iarasi nenorociri ca sa-si de-a seama ca este o MARE PORCARIE.
        Sa ne fereasca Dumnezeu ce am ajuns, la mana oricui si oriunde.
        Aveti grija de dvs, o seara buna!!

  5. astia au venit in 17-11-17 si la parintii mei care i-a lasat sa faca revizia pt. ca au spus ca sunt trimisi de e-on . au platit 250 lei. eu can m-am interesat de firma ek pe net am vazut ca sunt tepari am plecat de la ser viciu si i-am prins la o casa vecina ,i-am luat la bani marunti dar nu am rezolvat nimic pt. ca au autorizatie anre(am cautat pe site_ul anre),politia nu are ce face pt. ca au acte,teapa ti-o trag ca nu trimit documentele la e-on.am vorbit si la call centerul e-on unde mi-a raspuns o vaca proasta si intepata cum ca nu au treaba cu cine facem revizia. firma trimisa de ei este sea.am facut o plangere si la e-on de ce nu informeaza consumatoriicu privire la cine face revizia. sa vedem ce se intampla. aia de la ek au spus ca in 5 zile trimit documentele la e-on

  6. Întâi ca să-ți spui parerea trebuie sa fii documentat..dar ca sa acuzi niste oameni care își fac meseria ca sunt tepari e de plâns…Păcat ca faceti niște acuzații nefondate..aceasta firma au puncte de lucru deschise in 15 județe si sunt in regula cu absolut orice autorizație in gaz…puteti verifica…dar va luati dupa niste comentarii de la firmele concurente care vor sa-i denigreze pentru ca au tarife mult mai mici fata de SEA sau alte firme in cauză…Păcat…

    1. Rasppunsul de la eon mi-e mi-a fost suficient. Nu colaboreaza cu ei, nu ma intereseaza. Daca niste oameni care fac asa fituici si vin la ora 20 cu verificarea se ii poti numi profesionisti, imi pare rau, dar nu cred ca ai nimerit termenul.

      1. Eu am primit de la E-ON, in plic, odata cu factura de gaz, lista cu firmele autorizate sa faca verificarea instalatiilor de gaze. Pe pozitia 3 din lista este aceasta firma. In plus, in anul 2016 aceasta firma mi-a facut verificarea instalatiei de gaz de la centrala la conducta principala (centrala o verificase firma care o instalase). Pe site-ul E-ON a aparut aceasta verificare. Deci nu este o firma de sarlatani. Poate comportamentul unor lucratori, aglomerati cu cererile, sa vina la ore nepotrivite. De asemenea in goana dupa castig sa abuzeze, in sensul de a fi primii la locul de verificare.

  7. Rusine sa iti fie tie, cel care iti iei o identitate si scrii comentarii nefondate. Inainte vreme semnai “Edi” si la mail iti pui ja-balan. Ai barbatie si asumati, daca nu cauta-ti de drum. Ce am scris e doar parerea mea, nu e nevoie de completarile tale. Esti tare credibil cand iti spui Marcel Iures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *