28Aug

Ursitoare de botez pentru petrecerea fiului meu as angaja daca l-as mai boteza o data

Reading Time: 3 minutes

As da timpul inapoi si as rescrie o intamplare, botezul fiului meu, astfel incat de pe urma lui sa ne ramana o amintire placuta, as schimba totul de la locatie, la nas si firme angajate si as chema fara sa ezit niste ursitoare de botez pentru ca, au un farmec aparte.
Mi se strange sufletul de tristete cand ma gandesc la botezul fiului meu. Pe langa faptul ca a fost un stres major, acestuia i-a lipsit total culoarea. Bugetul redus nu mi-a permis sa-l organizez intrun loc potrivit si nici sa-i anajez o niste ursitoare de botez ,
Aveam asa, un copil de 6 luni proaspat recuparat dupa o raceala, niste bani obtinuti de mine la un curs, invitati care invocau motive sa nu vina, nasi de departe, locatie mica si stres peste masura, rude care isi dadeau vesnic cu parerea.
Am stabilit sa facem botezul primavara, la 6 luni de la nasterea celui mic, asta nu a fost pe placut traditionalistilor, care, spuneau ca pruncul trebuie botezat dupa 40 de zile. Dupa calendar era in plina iarna, in postul Craciunului si asta nu corespundea cu regula bisericii, dar nici cu grija noastra ca el sa nu raceasca. Nu prea cred eu in credinta aceea ca o data crestinat e ferit de rele, imi pare mai de graba o superstitie,decat o realitate.
Nu voia nimeni sa ii fie nas. Ati auzit bine, nimeni. Prietenii din copilarie pe a caror intelegere ma bazam mi-au spus cinstit ca au un alt botez tot in aceasi perioada. Toti cei pe care ii intrebam gaseau o scuza, motivul nu il stiu prea bine, stiu doar ca era posibil sa nu isi doreasca drept fin copilul a doi oameni cu probleme. Intrun tarziu, un prieten de-al lui Alex impreuna cu mamam lui s-au oferit sa ne ajute, doar ca ei locuiau in Bucuresti noi la Deva.
Am gasit cu greu o sala pe bugetul nostru, un restaurant modest ce semana mai degraba cu o carciuma si nu cu o sala de evenimente.
Cu chiu cu vai am strans vreo 30 de persoane si nici nu am indraznit sa cer mai mult. Refuzurile si scuzele veneau in masa.
Hainele pe care le aveam numai bune pentru botez nu erau si am ajuns sa imprumut o rochie de la o prietena, tot ea mi-a dat si niste mici bijuterii si am salvat situatia.
Cu fotografii alta neplacere, am gasit doi tineri de treaba, dar a caror conditie a trebuit sa o acceptam: pentru ca aveau doua evenimente in ziua cu pricina trebuiau sa faca naveta intre cele doua. Asa i-am prins putin la biserica si la sfarsit de petrecere,la taierea tortului.
Eu visam la o sala luminoasa si calda, cu ring de dans si loc special pentru cel mic si pentru mine, dar m-am ales cu o salita unde mesele si scaunele se inghesuiau ingrozitor.
Imi doream niste invitati carora sa le faca placere sa fie prezenti si m-am pomenit cu niste fete apatice pe care nu se citea bucuria.
Ma si vedeam tinandu-l in brate pe cel mic in mijlocul tuturor cand cele trei ursitoare de botez sa-si spuna uratura ca si celui mai nou intre crestini sa-i fie bine. Nu a fost sa fie, bani sa angajam zane dragute nu am avut.
Muzica a fost singura care m-a multumit, daca ne ocupam mai mult de atmosfera era altfel.
Cu totul altfel.
Suntem exemplu asa nu. Nu organizati botezul dupa cum spun ceilalti, gasit un loc placut , nu trebuie sa aveti invitati multi, trebuie sa va fie bine, se poate face si un botez mic in familie. Bugetul pentru botez stabiliti-l cu grija si folositi-l chibzuit. Nu uitati ca e petrecere pentru un bebe, in acest caz e loc de lumina, veselie si culoare cat cuprinde.
sursa foto internet

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *