aniversarea casniciei
21Sep

Aniversarea casniciei a ajuns la anul patru. Noi numaram ce-am invatat de atunci

Reading Time: 4 minutes

Aniversarea casniciei noastre isi numara azi cel de-al patrulea an. E ziua in toamna s-a gandit sa ne cunune pentru totdeauna  cu iubire. Sa ne lege punte peste suflete si sa ne imparta cu blandete fiecare dar al ei. Eram emotionati si fericiti. Curiosi si nerabdatori. Ingrijorati si stangaci. Acum, la patru ani distanta, daca am da timpul inapoi tot la fel ne-am purta. Cum altfel cand una dintre cele mai frumoase emotii ne guverna fiecare gest?

Aniversarea casatoriei noastre isi numara azi cel de-al patrulea an. E ziua in toamna s-a gandit sa ne cunune pentru totdeauna  cu iubire. Sa ne lege punte peste suflete si sa ne imparta cu blandete fiecare dar al ei. Eram emotionati si fericiti. Curiosi si nerabdatori. Ingrijorati si stangaci. Acum, la patru ani distanta, daca am da timpul inapoi tot la fel ne-am purta. Cum altfel cand una dintre cele mai frumoase emotii ne guverna fiecare gest?
Ne era bine, ajunsesem in cea mai importanta zi din viata noastra de pana atunci trecand peste toate greutatile. Ii adunasem pe ai nostri impreuna pentru noi si castigasem putere. O putere de care nici macar nu eram constienti.
Pana atunci reusisem sa invatam ca era important sa:
– Nu ne mai separam ideile refuzand sa vorbim. Comunicarea, lipsa ei mai precis, cascase o prapastie insurmontabila, de pe fundul careia acum dialogam in ecou.
– Ne dam timp si spatiu ori de cate ori unul dintre noi are nevoie de ele.
– Nu ne reprosam nimic inainte de a discuta deschis.
– Tinem piept rautatilor cu capul sus.
– Ramanem impreuna chiar daca nimeni nu ne voia asa.
Am castigat o batalie importanta, dar am inteles ca nu ziua casatorie e cea mai importanta, ci multe altele ce aveau sa ii urmeze.

  1. La ceasul asta al bilantului vad ca am tinut seama de lectia primita, pe semne ne maturizasem si acum numaram si alte invataminte care ne-au tinut impreuna.
  2.  Nu conteaza ca el nu isi pune sosetele la spalat tot timpul, important e ca eu sa-I spun ca e cazul ca ele sa ajunga in cosul de rufe, sa le culeg de pe unde sunt si sa le duc intr-acolo daca el nu o face.
  3.  Poate sa iasa cu baietii fara mine ori de cate ori are ocazia. E o libertate la care nu trebuie sa renunte pentru ca a devenit barbat insurat. La intalnirea lor pur barbateasca nu am ce sa caut. Nu-l stresez cu telefonul, ci il rog sa-mi dea un mesaj daca intarzie. Nu il cicalesc daca a baut o bere in plus, e suficient sa il las in pace si doar in cazul in care nu-mi convine ceva sa ii aduc la cunostinta a doua zi.
  4. Nu facem comentarii asupra prietenilor cu care fiecare a venit in aceasta casnicie, fiecare stie cum si i-a ales, fiecare isi gestioneaza relatiile asa cum doreste. Niciodata nu i-am interzis sa aiba legaturi cu cineva care mi-e poate nu mi-a placut, niciodata nu mi-a spus nimic despre apropiatii mei.
  5. Am stabilit indatoririle casnice asa incat sa nu cada totul doar pe umerii unuia.
  6. Cu copilul incercam sa petrecem timp amandoi. Cat mai mult cu putinta. Nu suntem gelosi daca micutul acorda mai multa atentie celuilalt, nu ii furam momentele si nici intimitatea.
  7. Avem voie sa fim singuri. Eu sunt genul de persoana care se reculege mai bine in singuratate. De fiecare data cand sunt intro etapa tensionata, m-am enervat, caut raspunsuri, vreau sa respir pur si simplu merg in dormitor si imi iau cat timp in trebuie, de regula nu mult. El stie sa nu-mi ciocane la usa, sa nu incerce sa intre peste mine, sa nu ma intrebe prin usa tot felul de lucruri. Stie si respecta astfel de momente.
  8. Nu exista banii mei si banii tai, ci banii nostri.
  9. Intotdeauna cand vrem cate ceva e suficient sa ne aducem la cunostinta si ne vom cumpara. Nu exista reprosuri pentru ca el ar avea prea multe scule sau eu prea multe carti.
  10. Desi petrecem aproape tot timpul impreuna nu ne plictisim.
  11. Ai nostri nu (mai) intervin in relatia noastra si nici nu ne lasam influentati de parerile lor uneori contrare cu ale noastre.
  12. Nu exista in mintea noastra “plec la mama”, in cazul meu la tata, daca avem o problema, ne asezam la masa si o discutam, o intorceam pe toate partile incercand sa ne pastram calmul.
  13. Nu tinem sa avem dreptate mereu.
  14. Am inteles nevoia celuilalt de a fi ajutat si ne ajutam fara a face din asta o drama.
  15. Nu ne mintim, niciodata.
  16. Ne exprimam dragostea in fiecare zi.

Iubirea nu e suficienta pentru ca o casnicie de dureze, inca de la inceputul ei e nevoie ca ea sa fie insotita de un respect mutual. Nici solutii pentru o casnicie fericita nu exista, exista doar comunicare si libertate.
De acum 4 ani semnez cu nume de floare, cea mai nobila intre flori si asta ma face mandra. Mandra de numele meu, de sotul meu, de copilul meu, de familia mea.
Noi am fost binecuvantati de toamna.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

aniversarea casniciei

 

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

12 thoughts on “Aniversarea casniciei a ajuns la anul patru. Noi numaram ce-am invatat de atunci

  1. Cei mulți înainte! Să vă iubiți mereu, să vă respectați, să vă protejați. Să fiți sănătoși și fericiți !

    1. Multumim frumos, asemenea. La fel si eu am regretul asta, nu m-am imbracat mireasa ca sa ma vada si bunicii mei. Dar cine stie, poate intro zi o voi face si ma vor vedea de unde sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *