Acasa » Azi, David l-a luat pe Nu in brate

Azi, David l-a luat pe Nu in brate

Azi am avut emotii mari, a fost prima zi de gradinita dupa o pauza de-o raceala. David abia invatase se se trezeasca devreme, de abia incepuse sa inteleaga ideea de a merge la scoala, de abia se obisnuise cu caldura doamnei educatoare, de abia intrase in colectivul de copii, cand, a venit tusea, febra si mucii si mi l-au tinut in casa.
Zi de zi ma intreba de ce nu mergem la gradi si trebuia sa-I arat termometrul ca sa-l conving. Nu stia daca atunci cand se va intoarce la ore copiii se vor juca cu el, era curios ce va spune doamna. Isi dorea sa afle de la mine ce va mai invata nou.
Azi, mi s-a strans inima putin cand a refuzat sa se trezeasca, obiceiul de-a dormi pana la 10 nu fusese parasit demult, pe langa asta, avea si-un bot cat zidul plangerii pe care nu l-au micsorat nici vorba mea, nici imbratisarile, nimic. Eram in ziua nu. Nu i-a placut iaurtul cu cereale de la micul dejun, nici hainele pe care i le pregatisem, dar nici ca eu m-am incaltat prima la plecare. David nu e un copil morocanos, dar astazi isi dadea in petec
Am hotarat sa nu insist si sa ma joc cu el pe drum asteptand sa ii treaca, asta s-a intamplat, atent fiind la sirul de masini pe care il ocoleam toata supararea i-a disparut ca prin farmec.
Toti nervii nejustificati si tot refuzul de a face lucruri au plecat dupa cum au venit.
La  intoarcere mi-a spus ca doamna l-a intrebat daca e bine, iar copiilor le-a fost dor de el. I-am suras intelegand ca a inceput cu adevarat acomodarea.
Atunci cand copilul e indaratnic dimineata inainte de a pleca spre cursuri incercati sa ii dati timp. Mai lasati-l doua minute in pat, nu-l fortati sa manance daca refuza de mai multe ori. Cautati sa nu ridicati tonul, nu-l zoriti, nu-l bruscati. Nu il speriati. Explicati-I doar ca timpul trece usor si ceasul va indica ora plecarii. Imbratisati-l si apoi jucati-va cu tot ce va iese in cale. Numarati treptele pana jos, iesiti cu spatele sau zbarliti-va si voi la vant.
Luat pe sus cel mic nu va fi niciodata receptiv, morocanosi si apatici ne mai trezim si noi, daramite un pui de om.
Rabdare, crizele vin si trec.

copil morocanos

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.
Sursa foto

7 thoughts on “Azi, David l-a luat pe Nu in brate”

  1. Pingback: 10 motive pentru care merg la conferinta de parenting a Uraniei Cremene

  2. Pingback: 10 motive pentru care merg la conferinta de parenting a Uraniei Cremene - Roxana Trandafir

  3. Pingback: 10 motive pentru care merg la conferinta de parenting a Uraniei Cremene | Roxana Trandafir

  4. Pingback: Gradinita online, prima provocare adevarata a covid-19 | Roxana Trandafir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *