Care sunt cele mai murdare lucruri pe care le atinge un copil in fiecare zi?

Rate this post

Am o obsesie pentru curatenie, toata ziua as face curat, chiar am obiecte si locuri pe care le curat, dar asta nu ma impiedica sa vad cele mai murdare lucruri pe care le atingem atat noi cat si copilul.

Cand l-am vazut cu cata placere pune mana peste tot am inceput sa ma gandesc la cele mai murdare lucruri pe care cel mic le atinge.

 

Si-am gasit asa:

Clanta. pe care cu totii o apasam ori de cate ori trecem dintro incapere in alta, fie cand inchidem usa de la intrare, bineinteles is el face intocmai.

Olita. La fel ca si in cazul capacului de wc aici e raiul bacteriilor si germenilor si pentru ca ii face placere sa o utilizeze si sa o goleasca fara ajutor trebuie sa o spal cu atentie dupa fiecare folosire.

Liftul. Pana ajunge la ultimul etaj si nu doar motivul asta, liftul se umple de nenumarate atingeri, toti cei care il folosesc isi si lase urme de mizerie ce nu pot fi combatute.

Cosul de gunoi din parc pe care atunci cand isi arunca servetele deja folosite il mai si mangaie, de multe ori involuntar.

Jucariile din acelasi loc, fiind in loc public si in aer liber sunt total expuse. Nu am cum sa vin cu dezinfectantii la pachet in rucsac, tot ce pot sa fac este sa ii sterg degetele atentie ori de cate ori parasim locul de joaca.

Cosul de cumparaturi, in care de abia asteapta sa fie pus pe durata sesiunii de cumparaturi, acesta nu e tocmai un loc curat, ca si in cazul liftului e atins de multa lume, nu vreau sa ma gandesc la igiena precara a romanilor care pun mana pe el, caci altfel nu l-as mai folosi.

Asfaltul. I se intampla sa mai scape ceva si atunci se apleaca sa ridice, i se intampla sa faca tumbe si pune mana pe jos. Ii repet ca nu e tocmai cel mai bun lucru de atins, dar nici nu ii pot interzice sa se miste in voie, el trebuie doar sa stie ca pe acolo trec atatea masini, atatia oameni si e atata praf.

Talpa incaltamintei de neocolit atunci cand se descalte. De cand a invatat sa faca asta singur nu prea mai vrea sa fie ajutat. Nu mai tine el cont de mizeria cu care venim de afara.

Telefonul pe care daca-l prinde intra in contact cu miile de bacterii de la atingerile noastre. Solutia a fost sa il stergem cu un servetel umed in fiecare zi.

 

Lista noastra cu cele mai murdare lucruri asta e, daca as mai trece-o in revista probabil i-as mai adauga ceva.

Nu pot sa il feresc de microbi si bacterii, nu vreau sa ii limitez actiunile cu interdictii, pot doar sa ii stabilesc un set de reguli de igiena de la care sa il ajut sa nu se abata.

De care dintre cele mai murdare lucruri va feriti copilul?

sursa foto

Please follow and like us:

1 comentariu publicat

  1. Mingea, balustrada, treptele (cand se dezechilibreaza), nisipul de la groapa din parc, leaganele, toboganele, pisicile de la bloc, cainii, gresia pe care calcam etc. Eu am spirt/ Igienol intr-un bidon cu pulverizator si incerc sa sterg (cum ai zis si tu) manerele usilor, dulapurilor, intrerupatoarele, olita, capacul de la toaleta, butonul de la rezervor, incercdar sa o spal pe maini des, mai ales inainte de masa. Luam cu noi la plimbare spray touch sau gel.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cateva reguli de igiena pe care cu totii le respectam - Roxana Trandafir

Lasă un răspuns

Enjoy this blog? Please spread the word :)

%d blogeri au apreciat: