Un apel inregistrat din greseala

Inca mai astept sa sune telefonul dimineata, asa cam pe la ora 8.30, si bunicul sa ma intrebe daca am mancat. Inca mai pun mana pe dispozitiv si caut sa-l sun, revin la realitate abia cand nu-I gasesc numarul in lista, l-am sters. Inca ii mai vorbesc in gand cand am o problema. Inca il aud in minte cum ma cearta ca gresesc. Cred ca asa va fi toata viata de acum incolo. Nu m-am impacat cu gandul ca nu e. Nu o sa ma impac niciodata. Ma straduiesc sa nu ma las prada tristetii, dar totodata ma straduiesc sa nu-l uit.

Dorul, acele amintiri dragi si de nepretuit, povestile ce mi-au leganat copilaria si tot ce-a facut batranul pentru mine imi sunt lipite de suflet pentru totdeauna.

Zilele trecute, in timp ce-mi curatam cardul de memorie si stergeam de zor orice am gasit un fisier audio de vreo 3 minute. L-am deschis crezand ca e de pe vremea cand David vorbea stalcit, dar nu era o frantura dintro conversatie de noapte buna cu al meu bunic. Dupa cateva cuvinte l-am inchis, caci mult prea mare imi era durerea, dar cand mi-am recapatat puterea l-am ascultat pana la capat. Bineinteles ca ma intreba dac-am mancat, la ce ora ne ducem la culcare, ce face puiul de om si totodata ma ruga sa nu dormim dezveliti, sa ne spalam pe dinti si sa ii repet celui mic rugaciunile. La final ne pupa repetandu-si formula de ramas bun: “sa ne auzim maine sanatosi!”.
Poate la vremea aceea mi se parea ca se repeta, poate ca atunci conversatiile noastre erau prea scurte, prea expeditive, dar acum aceasta inregistrare facuta din greseala cu urechea e acum una din amintirile cele mai dragi.
Nu stiu cat de des o voi reasculta, dar macar stiu ca mi-a ramas pentru totdeauna.
Sursa foto

Share

One thought on “Un apel inregistrat din greseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: