Lentilele de Contact Torice – alternativa pentru lentilele de ochelari pentru astigmatism

Purtarea ochelarilor de vedere, in anumite situatii, poate fi un real inconvenient. Din fericire, au fost inventate lentilele de contact!
Gratie tehnologiei moderne, putem sa ne simtim confortabil si sa avem o vedere impecabila in acelasi timp, fara sa purtam ochelari de vedere. Aproape toate afectiunile care ne tulbura vederea pot fi corectate si cu ajutorul lentilelor de contact.
Fiecare dintre noi putem sa ne confruntam cu tulburari de vedere, mai ales odata cu inaintarea in varsta. Miopia, prezbiopia, astigmatismul, toate aceste deficiente ale vederii pot fi corectate usor, cu ajutorul lentilelor de contact. Adesea, astigmatismul apare in combinatii cu alte tulburari oftalmologice de tipul miopiei sau hipermetropiei.
Astigmatismul este cauzat in general de forma neregulata a corneei, de anomaliile de densitate ale acesteia sau de anomaliile de densitate ale cristalinului. Astigmatismul este, de obicei, congenital (ne nastem cu el), dar poate fi dobandit si in timp, din cauza unor factori precum:
• contuzii sau traumatisme oculare
• infectii oculare
• modificari de forma ale corneei
• interventii chirugicale oftalmologice
• vindecari prin cicatrici ale traumatismelor sau perforatiilor corneene.
Simptomele cel mai des intalnite: vedere incetosata, acuitate vizuala scazuta in special pentru vederea la distanta, migrene, ochii obositi.
In prezent, purtatorii au la indemana o gama de lentile de contact torice pentru corectia astigmatismului. Lentilele torice sunt la fel de confortabile si usor de folosit ca orice alta lentila de contact.
Avantajele lentilelor de contact torice fata de ochelarii de vedere:
• Flexibilitate si libertate de miscare. Cu ajutorul lentilelor de contact torice te poti bucura de activitati profesionale, sportive sau de timp liber fara nicio constrangere sau disconfort.
• Pentru pacientii cu erori refractive mari, lentilele torice imbunatatesc functia vizuala minimizand distorsiunile.
• Campul vizual este foarte larg, efectele prismatice fiind reduse la maxim, chiar eliminate.
• Vederea periferica este largita.
• Nu exista senzatie de ameteala la schimbarea brusca a privirii sau la miscarea capului.
• Elimina riscul eventualelor vatamari care pot aparea din cauza ruperii ramelor sau spargerii lentilelor.
Atentie, prescriptia pentru ochelari difera de prescriptia pentru lentile de contact. Oftalmologul trebuie sa realizeze o conversie adica sa transforme reteta pentru ochelari în reteta pentru lentile de contact.
Cu reteta data de medicul oftalmolog, poti comanda si online lentilele de contact pentru astigmatism. Magazinele online de optica au un configurator pe pagina de produs, prin care vei alege parametrii tai oculari, conform retetei. In cateva zile, vei primi lentilele de contact comandate. Unele magazine online, precum Conga.ro, au preturi mult mai mici ca magazinele fizice de optica.
Printre cele mai cumparate game de lentile de contact torice (pentru astigmatism) se numara AirOptix si Acuvue:
 Lentilele de contact 1Day Acuvue Moist Astigmatism sunt lentile de contact de unica folosinta create pentru a corecta deficientele vizuale cauzate de astigmatism ce asigura un confort sporit pe tot parcursul zilei, datorita tehnologie LACREON ce permite hidratarea lentilei pe tot parcursul zilei. Lentilele torice 1Day Acuvue Moist reprezinta cea mai comoda modalitate de corectie a astigmatismului, nefiind necesara utilizarea solutiilor de intretinere. In plus, aceste lentile au la baza o tehnologie inovatoare de stabilizare a lentilei pe ochi numita Blink Stabilized™, ce permite reasezarea lentilei in pozitia corecta de fiecare data cand clipim, asigurand o acuitate vizuala excelenta. Pe langa corectarea astigmatismului, lentilele 1Day Acuvue Moist ofera un grad inalt de protectie impotriva razelor daunatoare UVA si UVB, conferind protectie maxima ochilor.
 Lentilele de contact Air Optix Astigmatism sunt lentile de contact torice cu purtare zilnica in regim de inlocuire lunar. Designul inovativ al acestor lentile ofera o buna transmisibilitate a oxigenului, asigura confort si claritate purtatorului. Lentilele Air Optix for Astigmatism sunt indicate persoanelor ce sufera de astigmatism, asigurand o vedere clara, fara distorsiuni, si confort pe toata perioada utilizarii datorita oxigenarii de 5 ori mai buna decat cea a lentilelor din material hidrogel.
guest postLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *