Acasa » Mobila la comanda, singura sansa de a reamenaja casa dupa cum vreau eu

Mobila la comanda, singura sansa de a reamenaja casa dupa cum vreau eu

Cand te muti in casa noua nu ai de niciunele. Ai doar o multime de catrafuse, de carti si de-amintiri, care isi gasesc usor locul in spatiile goale. Tu stai si privesti sacii cu haine, jucariile cartile si hainele si incepi sa proiectezi cu mintea locul ideal pentru fiecare. Stand intro pozitie de lotus in mijlocul lor te simti invincibil, esti designerul casei tale. E si firesc, pentru ca, daca te gandesti la mobilierul de pe piata si incepi sa te gandesti din ce in ce mai serios la mobila la comanda. La asta ma gandeam si eu pe vremea cand dormeam pe o saltea in mijlocul sufrageriei ce suna a pustiu.
Lumea s-a gandit sa imi sara in ajutor citindu-mi parca gandurile si ne-a oferit o biblioteca, un dulap si-o masa, nu noi, dar bine venite caci bugetul ne era la limita.
Masa, era din aia veche si de pus tocmai in sufragerie, ca sa o ocupe pe jumatate si sa-mi aminteasca permanent de trauma copilariei, aceea de a acoperi in permanenta cu mileuri si vaze de cobalt. Nu, nu am pus-o in sufragerie, ci in bucatarie pentru o perioada, ca sa avem pe ce manca si sa nu mai taram scaunul de la unul la celalalt daca suntem toti in ea am senzatia ca ma sufoc. cu dumicatii in gura.
Sufrageriei i-am lasat biblioteca, veche in trei corpuri si usor neincapatoare pentru cartile mele, a trebuit sa le inghesui in teancuri orizontale ca sa incapa. Au incaput, dar parca-s tot timpul triste. In viitor voi schimba ceva.
Dulapul e din acela cu doua usi potrivit pentru umerase si pantofi, dar noi a trebuit sa gasim o solutie si sa ii montam o polita in plus ca sa ne incapa toate hainele in el. Dulapul e cel care nu-mi place deloc, e prea uscat si are un miros deranjant cu toate produsele pentru prospetime pe care I le-am pus.
Planurile de viitor impun o schimbare. Ea se va face in etape si intai de toate va viza bucataria.
Un cosmar, va spun cinstit, nu pot sa ma plang ca e mica, doar ca e ingusta si mai are si camara inclusa, daca suntem cu totii in ea am senzatia ca ma sufoc.  Intro seara m-am plans pe un blog de aceasta lipsa majora a mea de aer in bucatarie si de spatiul ei, iar cineva mi-a sugerat sa apelez la un specialist in decoratiuni interioare. E cred cea mai buna idee, pentru ca pe langa ideea foarte misto pe care specialistul poate sa o aiba, el poate sa imbine o cromatica extraordinara, dar si sa-mi indice mobilierul la dimensiuni corecte, dupa modele bine gandite ce sa imbine tindinta si gustul meu.
In sufragerie vreau spatiu, la mijloc nu am suportat idee mesei mari asa ca mi-e suficient covorul de mijloc, mai mult decat suficient. Biblioteca, insa o visez pe un intreg perete, de sus pana jos. Daca ar fi posibil i-as oferi o camera intreaga, dar deja visez cam mult.
Un alt lucru deosebit de important va fi amenajarea camerei copilului, m-a avertizat deja ca nu ar vrea sa renunte la patul de mijloc, dar si ca vrea eroi cu sau fara pijama cu el. Ma gandesc la o masuta cocheta pentru cele necesare scolii, spatiu de joaca si neaparat un mic sifonier integrat si modern. Eu i-as vedea camera un cosmos date fiindu-i pasiunile, dar totul va fi la latitudinea lui.
Mobila la comanda va fi o optiune de luat in calcul pentru dorintele noastre si daca ma uit la experienta de care am vorbit, nu as mai accepta lucruri vechi. Nu sunt o optiune pe termen lung.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *