cum se invata online
09Nov

Invatatul online nu m-a ucis

Reading Time: 2 minutes

Scriu mai rar pentru ca invat mai mult. Cursul de comunicare are termene limita, iar eu trebuie sa tin pasul cu ele. La inceput a fost teribil. Cursul a debutat intrun ritm lent, acum primim saptamanal cate o lectie noua si totodata teme asupra carora trebuie sa ne documentam. Am descoperit si cum se invata online, va marturisesc ca habar nu aveam, daca aveti rabdare o sa va spun cateva ponturi si voua.
Am intrat in paine cu stangul. Am citit prima lectie si primul seminar, am vazut ca sunt informatii pe care le stiu din facultate si am uitat sa ma mai loghez in cont ca sa supraveghez cursul. Cum temele nu se trimit pe mail, ci doar notificarile, am avut noroc cu una dintre ele care ma anunta ca se apropie termenul limita pentru prima lectie si ca au mai fost adaugate alte trei.
Stop. Patru lectii fara mine. Mi-am dat doua palme in gand si m-am pus pe treaba. Luat carnetelul cu aduceri aminte de pe telefon si scris acolo mare CURS, cu repetitie saptamanala, lumea. Bifat in calendar cu melodie pentru stimulat memoria fiecare data limita. Pus pe lista de citit cartile recomandate. V-am zis ca la academia de afaceri sunt cursuri bune, v-am zis, recomanda si bibliografie suplimentara.  Luat o pauza de la toate si un timp pentru curs, cand copilul e la gradi, pentru a invata.
Dar cand m-am gasit fata in fata cu platforma m-am blocat, nu stiam sa de unde sa incep, cum sa invat, cum sa nu imi obosesc ochii, cum sa imi intre ceva in cap, cum sa nu renunt.

Am scris pe o foita cuvintele astea: cum se invata online? iar raspunsul mi-a venit singur: in acelasi mod in care se invata in mod clasic.

  • facusem bine ce facusem: imi notasem ca lectiile se adauga saptamanal.
  • dar si data lor limita.
  • le-am acordat un timp numai lor, atunci cand nu sunt preocupata de altceva, cand sunt libera, nu ma solicita nimeni si nimic.
  • iau lectiile pe rand.
  • citesc o data in ansamblu.
  • apoi pe fragmente.
  • extrag ideile principale si de retinut din fiecare parte.
  • le scriu intrun notepad, caietul meu de ciorne virtual.
  • intreb tot ce nu am inteles, asistentii de curs sunt mereu acolo cu lamuriri.
  • nu citesc rezolvarile celorlalti.
  • rezolv atent si fara sa ma grabesc testele grila.
  • caut si alte surse de informare.
  • nu imi obosesc ochii, citesc pe pagini, precum o carte.

Invatatul online are un mare benificiu, se face atunci cand ai timp, dupa cum iti convine, comod, chiar in pijamale, de acasa. Eu, ca o mare emotiva, apreciez ca nu simt privirea nimanui dincoace de monitor in timp ce imi rezolz exercitiile si ca la tema finala nu va trebui sa vorbesc.
Cum se invata online? Atent, organizat, respenctand termene si notand tot ce trebuie sa fie retinut.
Dupa ce inchei cursul de comunicare o sa-l incep pe acela de html, inca mi-e frica, dar o sa o fac!

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Sursa foto unsplash.com

cum se invata online

Please follow and like us:
Pin Share

4 thoughts on “Invatatul online nu m-a ucis

  1. Asa este, la cursul de Comunicare Persuasiva si Copywriting s-a trecut la ritmul normal de invatare de cate o lectie pe saptamana conform programarii afisate. Oricum, mai aveti putin si ajungeti la zi.
    Ne bucuram sa avem cursanti atat de dedicati si implicati ca dumneavoastra – cu siguranta si rezultatele la final vor fi pe masura!
    Deja, am putut observa rezolvarile la simularile de cazuri reale si materialele realizate – urmeaza sa apara foarte curand si feedback-ul asistentilor de curs. Felicitari – in avans 🙂
    Este bine sa parcurgem si rezolvarile celorlalti colegi de curs – bineinteles rezolvarea proprie va fi una originala si unica 🙂
    Mult succes si oricand aveti intrebari sau nevoie de asistenta, va stam la dispozitie cu cea mai mare placere!
    Cristi Lucan – Director Educational
    Academia Britanica de Afaceri si Comunicare

  2. Mamaaa, curs de HTML!! Ce interesant, te cam invidiez!! Eu am invatat cate ceva singura. Nu e usor, dar este splendid! Bravo, e super ceea ce faci si ai sa te descurci cu bine pana la capat, sunt sigura de asta!!! Esti un om puternic, tenace si curajos. Jos palaria draga mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *