Brățară de argint. Atribute și semnificații

Brățară de argint. Atribute și semnificații

Nu mai este demult un secret că brățara de argint ocupă un loc extrem de important în topul celor mai populare bijuterii pentru femei. Aceasta reprezintă un accesoriu important pentru completarea unei ținute vestimentare, având avantajul că nu se va demoda niciodată și, de aceea, poate fi alegerea ideală pentru un cadou. Dacă se apropie ziua unei prietene și ai rămas în pană de inspirație, oferă-i o brățară din argint!

De altfel, această bijuterie a cunoscut o evoluție interesantă de-a lungul timpului, fiind una dintre cele mai apreciate podoabe atât de către femei, cât și de către bărbați.

Brățara, puntea dintre trup și suflet

Odinioară, brățările jucau un rol de protecție împotriva spiritelor malefice, superioare oamenilor. Printre cei care purtau aceste podoabe se numărau și războinicii care înainte de a merge la luptă, trasau în jurul lor un cerc, crezând că, în felul acesta, moartea nu se va atinge de ei.

Având forma unui cerc închis, brățara simbolizează perfecțiunea, armonia dintre trup și suflet, între cel care o poartă și divinitate. De asemenea, în unele culturi, semnifică legătura de iubire dintre soț și soție, reprezentând echilibrul, perfecțiunea și infinitul. Se spune că atunci când oferi sau primești o brățară este exprimată dorința ca relația voastră să atingă un alt nivel, să evolueze.

În trecut, brățara era un indicator al statului social, așadar dacă o femeie purta această bijuterie confecționată din aur, incrustată cu pietre prețioase, acest lucru însemna că aparținea unei clase sociale superioare.

Cum se poartă brățările în diferite culturi și ce semnificații au acestea

Se spune că două brățări alăturate simbolizează noaptea și ziua, întunericul și lumina, binele și răul, Yin și Yang, în timp ce alăturarea a trei cercuri simbolizează treimea – Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Așadar, odinioară, funcția pe care o îndeplineau brățările nu era doar de natură estetică, ci și de natură spirituală, contribuind la păstrarea unui echilibru emoțional.

În Occident, brățările purtate la gleznă reprezentau un stigmat al prostituatelor. În ziua de azi, există multe persoane care poartă acest tip de podoabă la gleznă.

Și vechii daci aveau obiceiul de a purta brățări, însă pe antebraț, și o făceau atât femeile, cât și bărbații. Arheologii au descoperit că podoabele erau făurite în formă de spirală și aveau dimensiuni diferite, terminându-se cu capete de șarpe. Spirala constituie un simbol al aspirației spre infinit, reprezentând vârtejul cosmic. Legenda spune că au primit acest semn de la Zeul Creației (denumit Daksha) pentru poporul ales, dar alte interpretări arată că ar fi vorba despre un blestem pentru cei care își uită rădăcinile.

Brățări din argint cu suflet

Ariki Bijoux este unul dintre magazinele online care oferă vizitatorilor săi, încă din anul 2006, colecții impresionante de bijuterii.

Cărei femei nu-i plac brățările? Dacă se apropie ziua unei persoane dragi din viața ta și dorești să o surprinzi în mod plăcut, oferă-i o brățară de argint care are suflet. Pentru a găsi modelul perfect, la cele mai avantajoase prețuri, vizitează site-ul Ariki.ro.

bratara de argint

Sursa foto internet,Lasă un răspuns