Cântarul auto – o soluție robustă la nevoia ta de precizie!

Cântarele auto se folosesc în cele mai grele medii de lucru cum ar fi exploatațiile forestiere, carierele de piatră, stațiile de asfalt, mine, rampe ecologice, baze de cereale și altele. Chiar dacă în aceste locații se cântăresc greutăți de ordinul zecilor sau sutelor de tone, nevoia de precizie rămâne iar un cântar auto trebuie să satisfacă din plin această nevoie.

Tipuri de cântare auto

Cântarele auto sunt niște instrumente robuste fabricate din beton sau metal și pot fi atât fixe cât și relocabile. Variantele constructive sunt diverse și pot varia între 14m-18m lungime și o capacitate de cântărire de 40t-80t. Un cântar auto are la bază niște celule de cântărire amplasate la interior și protejate de praf, noroi, apă sau gheață. Calea de rulare are o aderență foarte bună pentru pneuri și este protejată anticoroziv.

Cântarul auto relocabil

Cântarul auto relocabil este construit din module metalice cu greutate redusă și nu depășește 8t ca greutate totală. Poate fi transportat cu un camion și descărcat cu un stivuitor. Se poate instala pe orice suprafață betonată existentă la fața locului. Se utilizează de obicei în sedii închiriate sau puncte de lucru sezoniere și mobile. Are nevoie de o mentenanță mai riguroasă decât un cântar auto din beton MasterTech însă poate fi utilizat în medie 10-12 ani fără probleme.

Cântarul auto din beton

Este un cântar economic și robust având o nevoie minimă de întreținere. Are o structură compactă, de tip monolit, fiind construit din rampe de beton armat. Calea de rulare este netedă, rezistentă, fără îmbinări, șuruburi sau capace, fiind capabilă să reziste la dilatații și variații de temperatură și presiune. Fiind un cântar compact, celulele sunt perfect protejate de apă, noroi, gheață fiind amplasate sub calea de rulare. Celulele sunt bine protejate dar accesibile putând fi curățate periodic. Are 6-8 celule de cântărire protejate anticoroziv.

Cântare auto mici

Mai există o serie de cântare auto relocabile folosite pentru cântărirea autovehiculelor mici cum ar fi dubele, camioanele cu două axe sau căruțele. Acest tip de cântar auto este în realitate o simplă platformă din beton armat ce poate fi amplasată pe orice suprafață betonată existentă și la care se atașează două rampe. Au o lungime de 6m-8m și o capacitate de până la 20t. Înălțimea lor este de numai 200mm de la fundație.

Cântarele auto sunt foarte utile pentru determinarea greutății totale a camioanelor, balastierelor sau tirurilor încărcate cu marfă. Greutatea lor este importantă pentru a preveni distrugerea accelerată a șoselelor, autostrăzilor și podurilor dar și pentru a stabili cu precizie cantitățile de mărfuri livrate, primite, facturate și plătite. O bază de cereale, exploatație minieră, forestieră sau de orice alt tip nu poate funcționa fără existența unui cântar perfect calibrat, rezistent în cele mai dure condiții, precis și ușor de folosit. Cântarele de acest tip sunt investiții importante dar care își dovedesc utilitatea imediat ce sunt instalate.

Soluțiile de cântărire robuste și perfect adaptate mediilor de lucru dificile sunt necesare pentru bunul mers al oricărei afaceri indiferent de domeniu.Lasă un răspuns