Descoperind Romania

Descoperind Romania
Rate this post

Calatorind in lung si in lat, am reusit sa vad mare parte din zonele minunate ale tarii noastre, de la tarmul Marii Negre pana in nordul Moldovei si in cea mai vestica regiune. Vestigii istorice cunoscute in toata lumea si colturi de natura fascinante, la fel de cunoscute. Printre acestea, doua mi-au atras atentia in mod special, Delta Dunarii si zona Bran-Moeciu.

Delta Dunarii, una dintre cele mai mari delte naturale din Europa dar si o importanta rezervatia naturala si zona protejata. Cele mai importante lucruri din aceasta zona pot fi vazute doar pe apa, asa ca un tur al deltei cu barca este impresionant. Un astfel de tur poate fi organizat fie de catre agentiid e turism fie de catre localnicii din zona, care isi pun locuintele la dispozitia turistilor pentru cazare. Cele mai bune si mai multe posibilitati de cazare pot fi gasite in Chilia Veche, cea mai mare insula din cadrul Deltei, si cea mai populate de altfel. Aici gasim si cele mai importante vestigii istorice, cetatea Chiliei si alte cladiri vechi din tipul ocupatiei elene.

Zona Bran-Moieciu are in centrul sau tot istoria, cel mai important reper fiind Castelul Bran care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului in aceasta zona, fiind in ziua de astazi o zona foarte cunoscuta la noi in tara. Pe langa Bran, in aceasta regiune si natura are farmecul sau aparte, muntii acoperiti cu zapada si padurile intunecate de conifere. Avem la dispozitie numeroase posibilitati de cazare Bran-Moeciu la unul dintre hotelurile din zona sau la o cabana pe care o putem inchiria in intregime pentru o anumita perioada. Cu ajutorul agentiilor de turism avem la dispozite diverse circuite turistice 2018 pe care le putem incerca anul viitor, descoperind in detaliu tara noastra.

Daca vreti sa faceti acest lucru pe cont propriu, impreuna cu familia sau prietenii, nimic nu este mai simplu. Faceti-va bagajele si stabiliti traseul si destinatia. Iar daca nu aveti la dispozitie un mijloc de transport potrivit, nu este motiv de ingrijorare, pentru ca aveti la dispozitie masini de inchiriat Cluj, daca sunteti din acest oras sau din vecinatate.

circuite turistice 2018Lasă un răspuns


%d blogeri au apreciat: