Cărţi în Dar #8 când vă invit să redeveniţi copii

Cărţi în dar 8 care începe acum vă va aduce o surpriză Pentru că e decembrie şi eu încă mai cred în poveşti vă invit să redevenim copii. Să vorbim despre cărţi intro maniera diferită rememorând momente magice pe care doar în preajma Crăciunului le-am trăit.

Astfel, întrebarea concursului cărţi în dar 8 este:

Ce citiţi în preajma Crăciunului? Vorbiţi-mi fie despre cărţile pe care le citiţi de sărbători, de cele pe care vi le citeau bunicii sau părinţii, despre acelea pe care voi le lecturaţi pentru copii, spuneţi-mi dacă există o carte pe care să o citiţi în fiecare an cu această ocazie. Povestiţi-mi cum simţiţi voi sărbătorile citind.

Premiul va fi orice carte vreţi voi! Puteţi alege orice carte de pe libris.ro şi o puteţi face premiul vostru. Cartea poate fi din orice domeniu, una pe care nu aţi citit-o sau pe care vi-o doriţi, Alegerea vă aparţine, aceasta e surpriză acestei ediţii a concursul cu cărţi. Volumul nu trebuie să coste, însă mai mult de 40 de lei.

Ce trebuie să faceţi pentru a câştiga?

 1. Să răspundeţi într-un comentariu la întrebarea concursului.
 2. Să distribuiţi dacă vreţi postarea pe reţele de socializare.
 3. Azi toată lumea poate participa, chiar şi cei care au câştigat în trecut.
 4. Să alegeţi o carte de pe libris.ro im valoare de maxim 40 de lei.
 5. Îmi lăsaţi o adresă de livrare în timp util ca să nu fiu nevoită să refac tragerea la sorţi.
 6. Cărţi în dar 8 se va desfăşura între 2 şi 12 decembrie 2017 orele 23.59 şi tragerea la sorţi va avea loc la data de 13 decembrie şi premiul va fi trimis chiar de libris prin curier. Îmi doresc din toată inima că acest dar să ajungă înainte de Crăciun.

După cum am promis nu renunţ la ideea cărţi în dar, această ediţie aduce ceva inedit, premiul îl alegeţi voi şi nu este o carte din biblioteca mea. Dacă vă va plăcea să alegeţi voi premiile atunci viitoarele ediţii aşa se vor desfăşura.

https://www.youtube.com/watch?v=5jwKI6Dx5es&t=2s

Vă invit totodată să vă abonaţi la paginile mele de socializare facebook şi instagram, dar şi la canalul youtube.

Cărţi în dar #8, însă vrea să fie cu şi despre poveşti. Citiţi şi fiţi liberi. Citiţi şi amintiţi-vă să fiţi copii. Citiţi şi credeţi în basme.

 

 18 thoughts on “Cărţi în Dar #8 când vă invit să redeveniţi copii”

 • Buna, Roxana! Participam si noi.

  Nu obisnuiam sa citesc de sarbatori, insa Sofia este pasionata de lectura (in orice imprejurare). Are deja o micuta biblioteca.
  Cineva mi-a recomandat ,,Povesti de Craciun” de Crina Mictariu. Mi se pare o carte potrivita pentru perioada sarbatorilor de iarna.

  MULTUMIM PT.OPORTUNITATE!

 • Nu stiam că ai canal de youtube. Imi place mult ideea acestui concurs şi sper ca, în timp, să ajungă tot mai popular. Stiu de asemenea că nu e simplu ca acest lucru să se întâmple, însă cred că ideile nobile supraviețuiesc până la urmă.
  De Crăciun sau în preajma Crăciunului îmi place să citesc cărți care au ceva din atmosfera acestei sărbători, dar nu întotdeauna reușesc acest lucru. Dacă Mosul imi aduce cărți şi nu au de-a face cu Crăciunul, nu mă pot abține a le citi, aşa cum altădată nu mă puteam juca decât cu jucăriile pe care le primeam atunci de la el. Asadar, indiferent de titlu sau subiect, dacă primesc o carte de Crăciun, aceea va fi citită atunci, cu entuziasmul copilului în fața jucăriei. Pentru a păstra intactă magia Crăciunului care, într-o formă sau alta, rămâne şi atunci când esti adult şi ai misiunea de a aduce zâmbetul pe buzele copiilor tăi. Sper sa reușesc să mențin cât mai mult timp magia în sufletul fetelor mele. Celei mici i-am întipărit în minte o minunată poveste şi chiar dacă mai sunt unii copii care combat existența Moşului, ea îi combate cu multă convingere şi cu multe amănunte care vrăjesc audiența.
  Cartea pe care mi-ar plăcea să o castig este Mandarina de Răzvan Petrescu.
  http://www.libris.ro/mandarina-razvan-petrescu-CVE978-606-588-989-7–p1193564.html

 • Draga Roxana,

  Ma bucur mult, mult ca ai decis sa continui cu ,,Carti in dar”.

  Nu (re)citesc ceva anume in preajma Craciunului, ci ceea ce se intampla sa ma intereseze in acel moment. De obicei, e beletristica in engleza, prefer si citesc, in general, carti scrise in secolul 19 si la inceputul secolului 20. Ma fascineaza perioada asta, destul de aproape de noi inca, destul de moderna si de stiintifica deja, dar atat de diferita de viata noastra totusi.

  Acum citesc „Villete” (1853) de Charlotte Brontë si, daca o termin inainte de Craciun, voi incepe seria cu comisarul Montalbano a lui Andrea Camilleri, caci ma incanta (si) romanele politiste destepte. Anul trecut, de Craciunam (re)citit „The Scarlet Letter” (1850) de Nathaniel Hawthorne si acum doi ani, al doilea volum din ,,Cantec de gheata si foc” de George R. R. Martin.

  Minunata ideea de a ne lasa sa ne alegem cartea! Imi place, insa, si cand alegi din biblioteca ta, deci pentru mine ambele variante sunt atragatoare. M-am desfatat ,,plimbandu-ma” pe Libris printre mai mult de 2,200 de volume de fictiune in engleza si mi-am ales „Tess of the d’Urbervilles” (1892) de Thomas Hardy. Am citit-o in facultate si mi-ar placea sa o recitesc (recitesc multe volume).

  Imi place mult cum tot scrii ,,Cititi si fiti liberi”. De dragul corectitudinii, observ va lipseste cratima din ,,Sa vorbim despre carti intro maniera diferita” si ,,sa raspundeti intrun comentariu la intrebarea concursului”.

  O luna decembrie nemaipomenita sa ai!

 • De Craciun în afara de Colind de Crăciun nu prea citesc carti cu tematica. Citesc ceea cea am sau ce îmi pica în mână, în schimb toata luna decembrie se canta colinde si cântece de iarna. Mi-as dori, în caz de castig „Mi-a spus bunica sa iti spun” (cred ca asa se cheamă, caut si revin daca gresesc), pentru ca sărbătorile de iarna le petreceam mereu la bunici si dansa in loc sa ne citească, ne spunea povesti.

 • M-au crescut bunicii din partea tatalui, deoarece pe vremea lui ceausescu concediul maternal era de doar 3 luni, apoi mamale se intorceau la munca. Cum parintii nu isi permiteau bona am fost crescut de bunicii mei dragi. Bunica, tin minte si acum, imi citea Hensel si Gretel, Fat frumos si merele de aur, Ileana Cosanzeana. De fapt nu mi le citea, ci mi le povestea, deoarece le stia pe de rost. Poate am noroc, pe 12.12 este ziua mea de nastere succes tuturor si multumim pentru concurs!

 • 1.De când mă ştiu, prioritare în cadrul cărţilor, citite de mine, au fost poveştile, basmele, povestirile ! Din clipa când am avut şi o surioară, mult mai mică decât mine (cu 10 ani…), am procurat cât mai multe cărţi – întâi pentru colorat – cu poveşti… deci am citit şi recitit pentru surioara mea atâtea poveşti frumoase, începând de la basme populare româneşti (cele culese de Ispirescu, Creangă şi alţii) până la poveştile popoarelor lumii, apoi minunatele basme ale lui Andersen, ”1001 de nopţi”, ”Cei trei grăsani”, ”Buratino şi cheiţa de aur”, Pinocchio”… şi chiar dacă este un fragment din minunatul roman ”Mizerabiii” de Hugo, m-a impresionat profund – şi l-aş reciti oricând – ”Cosette”(fragmentul în care micuţa fetiţă începe să fie ajutată, la umplerea găleţii cu apă, de către domnul misterios…
  de ceva timp, am început lectura unor minunate poveşti şi legende japoneze iar acum, în apropiere de Crăciun, o să încerc să mai traduc din ele şi să le postez pe blog…
  Crăciunul nu ar mai avea magie dacă nu ar fi poveştile !!!
  2.am popularizat postarea pe facebook (mary petrescu)
  4.dacă aş reuşi să câştig cartea lunii decembrie, aş dori (dacă se poate) o carte SF: ”Grădina zeilor” de Camil Baciu !
  Îţi doresc mult succes în activitatea desfăşurată şi multă sănătate ! Am să te caut, cu drag, pe youtube (am şi eu o micuţă pagină pe acolo…)!
  pupic !

 • De principiu citesc romane de dragoste, dar nu neaparat. Nu mai simt Craciunul asa cum o faceam cand eram mica 🙁 Insa fiecare Craciun are farmec cand ai langa tine persoana/persoanele potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *