Castigatorul carti in dar #8 este Andreea Toma

Mă iertaţi că v-am ţinut pe jar o zi întreagă, dar sunt în stare de şoc după ştirea de la metrou de azi, voiam să anunţ câştigătorul cărţi în dar 8 de dimineaţă, dar abia acum mi-am revenit Mâine o să scriu despre asta, acum mă întorc la cărţi şi vă spun că după tragerea la sorţi numărul 2 i-a purtat noroc Andreei şi astfel cartea acestei luni merge la ea.

Vă mulţumesc pentru implicare, vă mulţumesc pentru amintirile voastre, pentru cărţile pe care mi le-aţi recomandat, vă mulţumesc că aţi făcut şi această ediţie posibilă.

Câştigătorul cărţi în dar 8 s-a ales dintr-un total de 8 participanţi, care mi-au scris aşa:

 1. Laura C:
  Bună, Roxana! Participăm şi noi.

Nu obişnuiam să citesc de sărbători, însă Sofia este pasionată de lectură (în orice împrejurare). Are deja o micuţă biblioteca.
Cineva mi-a recomandat, Povesti de Crăciun” de Crina Mictariu. Mi se pare o carte potrivită pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

MULŢUMIM PT.OPORTUNITATE!

 1. Andreea Toma, cea care a câştigat cartea aleasă de ea, spunea;

Nu ştiam că ai canal de youtube. Îmi place mult ideea acestui concurs şi sper că, în timp, să ajungă tot mai popular. Ştiu de asemenea că nu e simplu ca acest lucru să se întâmple, însă cred că ideile nobile supraviețuiesc până la urmă.
De Crăciun sau în preajma Crăciunului îmi place să citesc cărți care au ceva din atmosfera acestei sărbători, dar nu întotdeauna reușesc acest lucru. Dacă Moşul îmi aduce cărți şi nu au de-a face cu Crăciunul, nu mă pot abține a le citi, aşa cum altădată nu mă puteam juca decât cu jucăriile pe care le primeam atunci de la el. Aşadar, indiferent de titlu sau subiect, dacă primesc o carte de Crăciun, aceea va fi citită atunci, cu entuziasmul copilului în fața jucăriei. Pentru a păstra intactă magia Crăciunului care, într-o formă sau alta, rămâne şi atunci când eşti adult şi ai misiunea de a aduce zâmbetul pe buzele copiilor tăi. Sper să reușesc să mențin cât mai mult timp magia în sufletul fetelor mele. Celei mici i-am întipărit în minte o minunată poveste şi chiar dacă mai sunt unii copii care combat existența Moşului, ea îi combate cu multă convingere şi cu multe amănunte care vrăjesc audiența.
Cartea pe care mi-ar plăcea să o câştig este Mandarina de Răzvan Petrescu.
http://www.libris.ro/mandarina-razvan-petrescu-CVE978-606-588-989-7–p1193564.html

 1. Doamna T:

Draga Roxana,

Mă bucur mult, mult că ai decis să continui cu, Cărţi în dar”.

Nu (re) citesc ceva anume în preajma Crăciunului, ci ceea ce se întâmpla să mă intereseze în acel moment. De obicei, e beletristica în engleză, prefer şi citesc, în general, cărţi scrise în secolul 19 şi la începutul secolului 20. Mă fascinează perioada asta, destul de aproape de noi încă, destul de modernă şi de ştiinţifică deja, dar atât de diferită de viaţa noastră totuşi.

Acum citesc „Villete” (1853) de Charlotte Brontë şi, dacă o termin înainte de Crăciun, voi începe seria cu comisarul Montalbano a lui Andrea Camilleri, căci mă încântă (şi) romanele poliţiste deştepte. Anul trecut, de Craciunam (re) citit „The Scarlet Letter” (1850) de Nathaniel Hawthorne şi acum doi ani, al doilea volum din, Cântec de gheaţă şi foc” de George R. R. Martin.

Minunata ideea de a ne lăsa să ne alegem cartea! Îmi place, însă, şi când alegi din biblioteca ta, deci pentru mine ambele variante sunt atrăgătoare. M-am desfătat, plimbându-mă” pe Libris printre mai mult de 2,200 de volume de ficţiune în engleză şi mi-am ales „Tess of the d’Urbervilles” (1892) de Thomas Hardy. Am citit-o în facultate şi mi-ar plăcea să o recitesc (recitesc multe volume).

Îmi place mult cum tot scrii, Citiţi şi fiţi liberi”. De dragul corectitudinii, observ vă lipseşte cratima din, Să vorbim despre cărţi intro maniera diferită” şi, să răspundeţi intrun comentariu la întrebarea concursului”.

O lună decembrie nemaipomenită să ai!

4.

Ramona Caurea pe facebook a scris aşa:

Mie îmi place să citesc cărți științifice, de cultura generală, diverse eseuri, iar perioada sărbătorilor şi concediile sunt cele mai potrivite pentru acest tip de cărți.
Obișnuiesc a le strecura printre beletristica, de-a lungul anului, în mod obișnuit, dar cel mai bine “le diger” atunci când am zile libere, fără stres, fără program, fără gânduri de la muncă.
Așadar Crăciunul mă așteaptă cu un teanc de astfel de cărți, o pătura, bradul împodobit, soțul şi cățeii lângă noi, care ne relaxăm
Sărbători fericite!

 1. Tudusciuc Cornelia:

De Crăciun în afară de Colind de Crăciun nu prea citesc cărţi cu tematica. Citesc ceea cea am sau ce îmi pică în mână, în schimb toată luna decembrie se cântă colinde şi cântece de iarnă. Mi-aş dori, în caz de câştig „Mi-a spus bunica să îţi spun” (cred că aşa se cheamă, caut şi revin dacă greşesc), pentru ca sărbătorile de iarnă le petreceam mereu la bunici şi dansa în loc să ne citească, ne spunea poveşti.

6. Adi L: M-au crescut bunicii din partea tatălui, deoarece pe vremea lui ceauşescu concediul maternal era de doar 3 luni, apoi mamale se întorceau la muncă. Cum părinţii nu îşi permiteau bona am fost crescut de bunicii mei dragi. Bunica, ţin minte şi acum, îmi citea Hensel şi Gretel, Făt frumos şi merele de aur, Ileana Cosânzeana. De fapt nu mi le citea, ci mi le povestea, deoarece le ştia pe de rost. Poate am noroc, pe 12.12 este ziua mea de naştere succes tuturor şi mulţumim pentru concurs!

 1. Prietena Japoneza: 1.De când mă ştiu, prioritare în cadrul cărţilor, citite de mine, au fost poveştile, basmele, povestirile! Din clipa când am avut şi o surioară, mult mai mică decât mine (cu 10 ani…), am procurat cât mai multe cărţi – întâi pentru colorat – cu poveşti… deci am citit şi recitit pentru surioara mea atâtea poveşti frumoase, începând de la basme populare româneşti (cele culese de Ispirescu, Creangă şi alţii) până la poveştile popoarelor lumii, apoi minunatele basme ale lui Andersen,” 1001 de nopţi”,” Cei trei grăsani”,” Buratino şi cheiţa de aur”, Pinocchio”… şi chiar dacă este un fragment din minunatul roman” Mizerabiii” de Hugo, m-a impresionat profund – şi l-aş reciti oricând –” Cosette” (fragmentul în care micuţa fetiţă începe să fie ajutată, la umplerea găleţii cu apă, de către domnul misterios…
  De ceva timp, am început lectura unor minunate poveşti şi legende japoneze iar acum, în apropiere de Crăciun, o să încerc să mai traduc din ele şi să le postez pe blog…
  Crăciunul nu ar mai avea magie dacă nu ar fi poveştile!!!
 2. Am popularizat postarea pe facebook (mary petrescu)
 3. Dacă aş reuşi să câştig cartea lunii decembrie, aş dori (dacă se poate) o carte SF:” Grădina zeilor” de Cămil Baciu!
  Îţi doresc mult succes în activitatea desfăşurată şi multă sănătate! Am să te caut, cu drag, pe youtube (am şi eu o micuţă pagină pe acolo…)! Pupic.

 4. Andreea Elena

De principiu citesc romane de dragoste, dar nu neapărat. Nu mai simt Crăciunul aşa cum o făceam când eram mică Însă fiecare Crăciun are farmec când ai lângă tine persoana/persoanele potrivite.

Mâine voi comanda cartea pentru această ediţie, dacă primesc o adresă de livrare.
Mulţumesc pentru toate, cărţi în dar revine în 2018. Citiţi şi fiţi liberi!

 

 

Sursa foto2 thoughts on “Castigatorul carti in dar #8 este Andreea Toma”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *