Dieta in timpul postului – alimente recomandate

Acest articol vine in sprijinul celor care cauta produse de post  care sa fie bune si in diete. In general, persoanele care cauta asemenea produse sunt femeile care tin foarte mult la silueta lor.

Postul este un prilej foarte bun pentru detoxifiere si este binevenit in fiecare perioada a anului, dupa spusele specialistilor.

Este bine sa se tina cont de mai multe recomandari pentru ca postul sa nu afecteze silueta. Nu este necesar ca persoanele la dieta sa se infometeze pana la epuizare, dar trebuie sa aiba grija cum combina alimentele si sa fie diversificat meniul. De asemenea, conteaza si cantitatea de alimente consumate la o masa. La finalul postului se recomanda consumul de alimente cu prudenta pentru ca fiecare persoana va avea tendinta sa devina pofticioasa dupa ce interdicitiile alimentare sunt ridicate.

Pentru ca majoritatea oamenilor au tendinta sa adopte o dieta glucidica, in care sunt preponderenti cartofii, orezul, painea, pastele, care depasesc necesarul zilnic de calorii, si exista si riscul de aparitie a kilogramelor in plus. Este recomandat ca fiecare persoana sa se axeze pe fructe si legume crude sau gatite, in special legume, si sa se renunte la dulciuri si la fainoase.

Este bine sa existe un regim alimentar cat mai echilibrat care sa contina proteine, lipide si carbohidrati, in proportii variate tinand cont de particularitatile fiecarei persoane sau de activitatea fizica prestata.

Restrictiile alimentare pot sa puna silueta in paricol si unele persoane vor slabi mai mult decat ar fi necesar sau isi doresc. Pentru persoanele care sunt subponderale este recomandat un regim cat mai satios dar echilibrat, care sa nu genereze carente in organism.

In timpul postului se poate manca foarte bine fara a diminua portiile de mancare, asa cum reiese din declaratiile specialistilor. Acestia recomanda sa se elimine dietele austere sau postul negru si de asemenea si dietele hipocalorice daca nu se doreste o  pierdere brusca a kilogramelor.

Sunt si probleme care apar in perioada postului pentru persoanele care obisnuiesc sa consume numai carne sau preponderent carne. Pentru cei care considera ca nu pot functiona corect fara carne se recomanda inlocuirea carnii cu ciuperci.Lasă un răspuns