Repatriere decedati din Finlanda

Importanta clauzelor de repatriere si a responsabilitatii imigrarii

 

Cei mai multi dintre cetatenii Romaniei aleg sa isi paraseasca familia cu scopul de a castiga salarii ce le-ar putea permite ridicarea ulterioara a unei case. Este de la sine inteles faptul ca rata de migratie este direct proportionala cu numarul de decese ale cetatenilor de nationalitate romana in strainatate.

Decesul este un eveniment extrem de tragic ce isi dubleaza intensitatea atunci cand cetatenii decedati, pe teritoriul Finlandei spre exemplu, sunt pusi in ipostaza de a trece printr-un procedeu simandicos de transport funerar.

Serviciile de repatrieri decedati implica, aproape mereu, achitarea unei sume imense de catre familiile ale caror membru de familie a fost identificat ca fiind decedat pe suprafata unei alte tari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Romanii care aleg sa imigreze spre Finlanda sunt pusi in ipostaza incomoda de a se adapta unor diferente culturale si sociale uriase intre poporul finlandez si cel roman.

Finlanda este probabil cea mai diferita societate europeana, daca alegem sa o comparam cu cea romaneasca, se diferentiaza prin modul in care sunt crescuti copiii si sfarsind cu cel in care relationeaza adultii. Stilul de viata Finlandez este chiar si mai diferit fata de cel din Suedia sau Danemarca. Imigrantilor de nationalitate romana nu le este tocmai usor sa se integreze in acest sistem cu reguli aparte.

Finlanda ocup un loc de mijloc in clasamentul tarilor cu cele mai mari salarii, deoarece, desi veniturile locuitorilor sunt, destul de mari, sumele pe care le dau acestia in schimbul cumparaturilor, transportului, chiriei, utilitatilor sau la restaurante sunt foarte mari.

Finlanda ocupa locul 9 in topul constituit de revista Business Insider, cu un salariu mediul lunar de 4.202 $. In ceea ce priveste salariul minim, dups modelul Germaniei si al Italiei, legislatia nu solicita un prag minim general. In ciuda acestui fapt, finlandezii mereu vor ramane in conturi cu sume de bani semnificative chiar si dupa toate cheltuielile lunare.

Companiile de Pompe funebre recomanda romanilor ce calatoresc in tari indepartate, asa cum este Finlanda, sa intocmeasca asigurari de viata in care sunt stipulate si clauzele de repatriere decedati si transport funerar.Lasă un răspuns