Acasa » De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger

De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger

De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger “cel mai vândut titlu”, “cel mai apreciat roman”, “o carte care nu trebuie să lipsească din bibliotecă nimănui”, “o carte de căpătâi”… de ce?? Pentru toate afirmaţiile astea eu pun un mare DE CE?

De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger este o carte simplă despre un băiat cu probleme psihice. Clasică literatura americană liniara care poveste despre lucruri importante cu o lejeritate stupidă.

Holden Caulfield este un băiat cu probleme mentale care îşi istoriseşte adolescenta dintr-un spital cu specific. Acest tânăr este un neadaptat, un imatur, un rebel fără cauză care trece prin etapele dezvoltării că o rata prin apă. Este exmatriculat din patru şcoli, pentru că, nu reuşeşte sub nici o formă să asimileze cunoştinţe şi nici să se adapteze colectivului ori regimului instituţiei. Mai târziu evadează din cadrul ultimei şcoli pentru a trăi câteva zile de departe de toţi şi de toate într-un hotel din New York asta înainte de ajunge acasă. Aici încearcă să-şi dovedească maturitatea, dar toate acţiunile sale dovedesc că e un imatur iresponsabil.
Punctul culminant al acestei povestiri este atunci când Holden are în faţă o prostituată cu care nu ştie să vorbească şi nici cum să se poarte, de fapt nu doar că nu avea habar de ceea ce înseamnă o relaţie intimă, băiatul era un imun emoţional.
Singura fiinţă căreia îi arătă afecţiune este sora lui, ei îi destăinuie şi una din fanteziile sale, acea a unei persoane gata să prindă copiii aflaţi în pericol să cadă de pe un deal.
Limbajul libertin şi de argou dau cărţii o aiura zeflemitoare, ca să impresioneze cu adevărat îi lipsesc tipologiile de personaje, structurile caracteriale şi de ce nu, o sinusoidă a povestirii.

Apetitul pentru literatura facilă este cu adevărat o problemă fundamentală.

Nota mea 1 din 5

Cartea o puteţi cumpăra de pe lIbris.ro

De veghe în lanul de secară

**Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

4 thoughts on “De veghe în lanul de secară de J.D. Salinger”

  1. Pingback: Carti greu de citit | Biblioteca Prăfuită

  2. Pingback: Carti greu de citit | Roxana Trandafir

  3. Pingback: Omul a uitat ca trebuie sa moara de Ioana Trif (recenzie) | Roxana Trandafir

  4. Pingback: Nu citesc cărţile care nu îmi plac, nu am timp de pierdut | Roxana Trandafir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *