Acasa » Două Orfeline de Adilphe d’Emerry

Două Orfeline de Adilphe d’Emerry

  • by
doua orfeline

Două Orfeline de Adilphe d’Emerry.  Rafinată şi specială lectura acestei cărţi te poartă în timp dezvăluindu-ţi adevărata profunzime a iubirilor parcă de mult uitate.

Ca de obicei la cărţile pe care le primesc mă uit cu îndoială şi le las pe mai târziu, la fel am făcut şi cu ” Două orfeline”, dar apoi mi-a părut realmente rău. Îndrăgostită fiind de epoca romantică am fost fascinată de lectura şi de cum am început-o nu am putut să o las până nu am terminat-o.

O lecţie de cavalerism, devotament, nobleţe şi dragoste opera lui d’Emerry dezvăluie în profunzime adânci trăsături ale caracterului şi sufletului protagoniştilor, calităţi dobândite şi datorită epocii aceştia o traversau.

Povestea Luizei şi a Hennrietei este cu siguranţă o redefinire a frumosului acelui moment, două orfane rătăcite prin Paris una cadă pradă poftelor unui destrăbălat, a doua mizeriei unor suflete reci şi haine, la un moment dat fiind nevoite să se despartă. Lupta celor două de a se regăsi se sfârşeşte când Luiza îşi regăseşte mama nobilă pe care nu spera să o vadă vreodată.

Încercările prin care trec surorile sunt marcante, dar tăria caracterului şi nerăbdarea de a se regăsi le fac să reziste. Hennrieta, tânăra căzută prada dorinţelor unui capricios tânăr nobil este salvată prin duel de un tânăr ce avea să-i devină soţ, dar pentru care dragoste amândoi plătesc cu închisoarea pentru că îndrăznesc să nu se supună dorinţei familiei de a se căsători după învoiala făcută de aceasta. Luiza, nevăzătoare şi firavă este datorită neputinţei şi frumuseţii ei folosită pentru a obţine beneficii pentru o adunătură de lepre care cerşeau, Într-un final salvarea îi vine de la fiul cerşetoarei ce o chinuia care îşi risca viaţa în lupta cu fratele lui pe care îl răpune pentru că fata să fie liberă.

Din mărinimia unui doctor care văzuse suferinţa tinerilor aceştia îşi găsesc alinarea în sânul familiei din care Luiza fusese îndepărtată pentru care rodul unei relaţii clandestine.

Povestea dramatică a unor suflete sincere ce sunt obligate să îndure durerea datorită micimii altor suflete cărora li se alătura cu sau fără voia lor.

Nota mea 4 din 5

Cartea o puteţi cumpăra de pe libris.ro

 

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

doua orfeline

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *